Consorci de Formació Professional d'Automoció

Fira Automobile Barcelona 2023 | AUTOMOBILE

Automòbile Barcelona ha tancat l’edició del 2023 com a important cita europea de l’any per a marques i aficionats. Amb 31 empreses i 14 primícies presentades, el Saló Internacional de l’Automobile, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac), ha omplert el recinte de Montjuïc amb una gran afluència de públic i compradors, impulsant així les vendes de vehicles elèctrics i contribuint a la recuperació del sector automobilístic.

El president del saló, Enrique Lacalle, ha destacat: “Automobile Barcelona 2023 retorna l’optimisme al sector aconseguint allò que ningú aconsegueix: organitzar un esdeveniment en creixement, que és una festa pels apassionats del motor i que defensa la indústria en un moment molt necessari. El volum de vendes generat durant aquests dies certifica que el saló és un gran dinamitzador del mercat, una cosa extremadament important en un país amb un parc d’automòbils tan envellit”.

Segons una enquesta realitzada durant el saló, un 36,2% dels visitants ha acudit a Automobile Barcelona amb la intenció d’adquirir un vehicle. D’aquests, més de la meitat busca un cotxe elèctric, un 34,9% està interessat en un cotxe híbrid o híbrid endollable, i un 17,1% vol un vehicle 100% elèctric, mentre que un 20,9% prefereix un motor de gasolina.

Durant els 9 dies que ha estat obert al públic, Automobile Barcelona ha rebut un gran nombre de visitants que han gaudit de les novetats presentades per les 31 empreses participants, entre elles Aiways, Baltasar, BYD, Cenntro, Cupra, Dacia, DFSK, DR, Ebro, EVO, Hyundai, ICKX, Kia, Lexus, Ligier, Maxus, Mazda, Mercedes-Benz, Microlino, Mitsubishi, Nissan, Renault, Seat, Sportequipe, SsangYong, Subaru, Suzuki, SWM, Tesla, Volvo i XEV, així com altres empreses del sector de la mobilitat com Acciona Silence, Astara Move, Autobank, Seat MÓ, Verge, Wallbox i Yadea. Entre les novetats presentades, destaquen tres primícies mundials: el Cupra Tavascan, l’Ebro EcoPower i el Mercedes-Benz Classe E.

Encara que les dades definitives no estan disponibles en aquest moment, el saló ha registrat un increment de gairebé el 20% en el nombre de visitants respecte a l’edició del 2021, superant així els 300.000 assistents i consolidant-se com el principal saló del sector a Europa.

Una experiència electrificant

 

Automobile Barcelona ha organitzat diverses activitats per promoure els vehicles elèctrics, aconseguint així atraure un gran nombre de públic, especialment durant els caps de setmana. Destaca l’E-Motorsport Show, amb demostracions i exhibicions a càrrec de famosos del món del motor que han conduït vehicles elèctrics en un circuit instal·lat al voltant de la Font Màgica de Montjuïc.

A més, els tradicionals “boxes” situats als carrers Reina Maria Cristina i Rius i Taulet han estat un altre punt d’interès i s’han realitzat diversos milers de proves de conducció. Les marques han posat a disposició dels visitants tota mena de vehicles, des de SUV urbans fins a turismes familiars, donant especial protagonisme als models elèctrics, que els interessats en adquirir un nou cotxe han tingut l’oportunitat de conduir en condicions reals per l’emblemàtic circuit de Montjuïc.

Suport institucional

El president del saló, Enrique Lacalle, ha volgut expressar el seu agraïment pel “gran suport institucional i empresarial rebut”, amb la presència en la inauguració dels ministres de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor J. Gómez, acompanyats per la consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, així com altres autoritats.

A més de l’Anfac, amb la participació del seu president, Wayne Griffiths, han donat suport a l’esdeveniment els màxims representants d’empreses i concessionaris automobilístics, així com responsables polítics, institucionals i representants de la societat civil com el delegat del Govern, Carlos Prieto; el president emèrit del saló, Javier Godó; el cap de l’oposició del Parlament de Catalunya, Salvador Illa; el president de Foment del Treball, Josep Sanchez Llibre; la presidenta de la Cambra de Comerç, Mònica Roca; la tercera tinent d’alcalde, Laia Bonet; i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, entre altres autoritats.

Automobile Barcelona, l’únic saló d’Espanya reconegut internacionalment per l’OICA (Organisation Internationale des Constructeurs d’Automobiles), també ha estat l’escenari del congrés “El moment de la descarbonització i l’electrificació”, organitzat conjuntament per l’Anfac i la Fecavem, així com de diferents reunions i sessions tècniques que el consoliden com a fòrum industrial.