Consorci de Formació Professional d'Automoció

L’Electromobility Learning Center oferirà als treballadors de Seat coneixements sobre el vehicle elèctric. Imatge: Seat

 

Seat ha obert les portes de l’Electromobility Learning Center (eLC). Es tracta d’unes instal·lacions destinades a oferir als empleats programes formatius sobre el vehicle elèctric. El nou edifici, de 400 metres quadrats, està situat dins el recinte de la fàbrica de Seat a Martorell. Amb l’eLC, Seat manté els seus esforços per impulsar la formació i avançar cap a una mobilitat més sostenible.

A l’eLC, els treballadors de Seat rebran coneixements generals sobre l’electromobilitat. Part dels continguts teòrics posaran el focus sobre els protocols de seguretat necessaris a l’hora de fabricar vehicles híbrids i elèctrics. A més, es portaran a terme altres programes formatius de caràcter més especialitzat. Per exemple, cursos per aprendre com connectar i desconnectar els sistemes elèctrics dels vehicles.

Electromobility Learning Center, el centre formatiu de Seat sobre electromobilitat

L’Electromobility Learning Center complementarà la resta d’iniciatives de Seat enfocades a la formació dels seus treballadors. De fet, aquest estiu l’empresa d’automoció ja ha publicat 3.500 cursos industrials pels seus treballadors. Aquests cursos tractaven temàtiques com el Blockchain, la intel·ligència artificial o el mind mapping. Amb aquestes instal·lacions, doncs, Seat afegirà la tecnologia elèctrica, mecànica i seguretat a la seva actual oferta formativa.

Xavier Ros, vicepresident executiu de Recursos Humans i Organització de Seat, ha afirmat que “el futur és elèctric”. Ros també ha volgut destacar que “des de Seat apostem per la formació i el desenvolupament del talent dels nostres empleats”. Per això, el directiu de Seat defensa que “l’Electromobility Learning Center oferirà als nostres més de 15.000 treballadors les eines necessàries per afrontar els reptes del futur“.

Seat continua apostant per la formació i el vehicle elèctric

La construcció de l’Electromobility Learning Center forma part del pla d’inversió de 5.000 milions d’euros de Seat per impulsar l’R+D+I. Sobre aquest pla, Seat afirma que “la formació serà l’eix central de la transformació cap al vehicle elèctric”. En aquest sentit, l’empresa de Martorell assegura haver creat “un ampli ventall de formacions perquè els nostres treballadors estiguin preparats per la fabricació de vehicles híbrids elèctrics i 100% elèctrics“.

L’eLC és el darrer element de la profunda transformació que Seat està fent cap a l’electrificació. Aquest mes de juny, l’empresa d’automoció va anunciar Seat MÓ, la seva nova línia de micromobilitat urbana. A més, Seat i Cupra llençaran al mercat cinc nous automòbils elèctrics i híbrids endollables entre 2020 i 2021.