Consorci de Formació Professional d'Automoció

Des de finals d’abril de 2020, Seat ha realitzat més de 55.000 tests als seus treballadors | SEAT

 

L’empresa d’automoció Seat realitzarà 4.500 tests diaris als seus treballadors de Producció per contribuir a aturar la Covid-19. A més, dos cops per setmana realitzarà tests d’antígens per minimitzar els riscos de rebrots. Segons afirma Seat, des de l’inici de la pandèmia ha realitzat 55.000 tests PCR i antígens als seus treballadors. Aquestes mesures de prevenció han permès a l’empresa de Martorell tenir una incidència de l’1%.

Segons Seat, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “minimitzar el risc que es produeixin brots als centres de treball i destensar la xarxa de salut pública”. Així, l’empresa d’automoció intenta donar resposta a “l’alarmant increment de casos  de l’àmbit social i el progrés de la soca britànica del coronavirus, que té una capacitat de contagi estimada un 56% més elevada”. Seat també afirma estar en contacte amb les autoritats per tal de col·laborar amb el pla de vacunació de la població

Seat ha realitzat més de 55.000 tests als seus treballadors des d’abril de 2020

En un comunicat, Seat afirma haver estat “la primera companyia de l’Estat en fer tests massius a la seva plantilla durant la primera fase de la pandèmia”. En total, segons les xifres de Seat, des de l’abril de 2020 han realitzat més de 55.000 proves, contant tests PCR i d’antígens. A més, l’empresa d’automoció indica que “la detecció de casos positius ha estat realment baixa”. En total, la seva plantilla va registrar un 0,6% de positius l’abril, un 1% el setembre i un 0.7% el gener. Aquests percentatges, assegura Seat, es troben “molt allunyats de la mitjana positiva de l’entorn, actualment situada en el 10%”.

Xavier Ros, vicepresident de Recursos Humans i Organització de Seat, destaca que “la salut i la seguretat dels nostres empleats és i serà sempre una prioritat”. Ros explica que “en la fase més dura de la crisi sanitària vàrem demostrar el nostre compromís, posant en marxa mesures que s’han demostrat efectives per controlar el virus”. El responsable d’RH de Seat afirma que “amb les mesures preventives i els tests massius podrem protegir els membres del Grup Volkswagen a Espanya”.

La companyia d’automoció prepara un pla de vacunació en tres fases

Seat ja treballa en un pla per vacunar de la Covid-19 els seus treballadors a mesura que augmenti la disponibilitat de la vacuna. Per poder portar-lo a terme, l’empresa de Martorell informa que es coordinarà amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La companyia també ha manifestat “la seva predisposició per col·laborar amb el pla de vacunació de la població i alleugerar la càrrega del sistema públic”.

Pel que respecta als seus treballadors, Seat prepara un pla de vacunació en tres fases. Durant la primera es vacunaran les més de 50 persones que conformen el personal sanitari de la plantilla. Després, i en col·laboració amb les autoritats sanitàries, es passarien a vacunar totes les persones en situació de risc i amb major exposició al virus. Finalment, es portaria a terme la vacunació massiva de la resta de la plantilla.