
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, Rafa Climent, han arribat a acords per col·laborar en matèria de projectes estratègics de transformació econòmica. A més, han reclamat al govern espanyol la gestió dels fons europeus de recuperació.
D’aquesta manera, els dos consellers han mantingut una trobada institucional, centrada en la gestió dels fons Next Generation. Alhora, han abordat la necessitat de trobar sinergies en diferents àmbits empresarials d’interès econòmic pels dos territoris. Per això, han acordat impulsar la transferència de coneixement entre les institucions tecnològiques i de recerca catalanes i valencianes. Especialment a l’àmbit de la mobilitat del futur: connectada, intel·ligent i autònoma. També en aquesta trobada, Roger Torrent i Rafa Climent han explorat la possibilitat de presentar projectes conjunts que permetin potenciar les dues economies per vertebrar un espai de prosperitat i sostenibilitat als dos territoris del Mediterrani.
En aquesta trobada també hi han participat el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i la directora general d’IVACE, Júlia Company.
«Els fons Next Generation són una oportunitat històrica que necessitem aprofitar»
Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball
En una compareixença conjunta, Roger Torrent i Rafa Climent han explicat als mitjans les conclusions de la seva trobada. Segons Torrent, «els dos Governs coincidim que podem contribuir a potenciar la competitivitat i resiliència de les nostres economies amb projectes col·laboratius entre els dos territoris». En relació amb els fons Next Genereration, el conseller ha assegurat que són «una oportunitat històrica que necessitem aprofitar». En aquest sentit, ha reclamat a l’Estat que «canalitzi i transfereixi els recursos». Així, afirma, «es gestionaran els fons amb major eficàcia, eficiència i capil·laritat».
Per la seva banda, Rafa Climent considera que «les autonomies som les que hem de liderar l’administració d’aquests fons en les polítiques industrials». D’aquesta manera, indica, «podem donar millor resposta a les necessitats dels sectors i empreses que s’agrupen en els nostres sistemes productius locals». Climent també ha ressaltat que «la majoria d’aquests fons haurien de destinar-se a finançar la digitalització de les pimes, que són la base del nostre teixit productiu, perquè siguen elles les protagonistes del procés de transformació de la nostra economia».