El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha afirmat que «volem que el nou Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) generi una transformació efectiva del sector». Per això, ha destacat la importància que el PNI «es concentri en projectes amb capacitat tractora i d’alt valor afegit». Roger Torrent ha fet aquestes declaracions després que el Govern aprovés iniciar el procés d’elaboració del Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025.
Segons el conseller, «aquest pacte ha de contenir accions transformadores, dotades pressupostàriament i que impliquin el salt endavant qualitatiu que la indústria del país ha de fer». En aquest sentit, ha afegit que «hem de fer-ho de manera concertada, amb els agents socioeconòmics del país».
Roger Torrent: «Amb el Pacte Nacional per a la Indústria volem impulsar una indústria catalana més competitiva»
El titular d’Empresa i Coneixement ha assegurat que «volem impulsar una indústria catalana més competitiva». D’aquesta manera, el PNI inclourà «els avenços tecnològics vinculats a la digitalització, que transiti cap a l’economia verda i circular», ha indicat. L’objectiu serà, en les seves paraules, generar «llocs de treball estable i de qualitat». Alhora, Roger Torrent ha afirmat que el Pacte Nacional per a la Indústria tindrà en compte l’equilibri de gènere perquè la indústria «torni a ser el gran motor de la nostra economia».
Per tal de desenvolupar el PNI, Torrent ha informat que es crearan cinc grups de treball diferents. Cadascun d’ells estarà orientat a temàtiques com la sostenibilitat, la innovació, la formació professional o les infraestructures. Les propostes impulsades pels diferents equips seran tractades en la Taula del Pacte Nacional per a la Indústria. Aquest òrgan serà paritari, i estarà compost per 38 representants de tots els agents socials indicats. És a dir: entitats, col·legis professionals, universitats i diferents departaments del Govern de la Generalitat.