Consorci de Formació Professional d'Automoció

L’alumini és un material que ha demostrat tenir les condicions necessàries per frenar l’expansió de la Covid-19. A la seva resistència a la corrossió, lleugeresa, sostenibilitat i funcionalitat, se li suma la baixa persistència que el coronavirus té sobre aquest aliatge. Per aquesta raó, la multinacional de l’alumini Hydro està ajudant de manera activa als fabricants d’equipament de protecció.

La baixa persistència de la Covid-19 a superfícies d’alumini està essent contrastada mitjançant estudis biològics impulsats per la pròpia empresa. Prèviament la revista mèdica The Journal of Hospital Infection va fer un estudi sobre la persistència de ceps de coronavirus (entre les quals no estava inclòs el SARS-CoV-2) a diferents materials. L’estudi va demostrar que l’alumini és un dels millors materials no orgànics pel que fa a la persistència de coronavirus similars al de Wuhan. Segons l’informe, les mostres de coronavirus només van persistir a la superfície d’alumini entre dues i vuit hores. Aquesta dada és similar a la de materials com el làtex, àmpliament utilitzat a la fabricació d’equipaments de protecció. A més, mostra una resistència molt superior a la del metall o la fusta, on els ceps analitzats van persistir-hi fins a 5 dies.

Tot i que el coronavirus de Wuhan no va analitzar-se a l’estudi publicat per The Journal of Hospital Infection, altres treballs preliminars indiquen que el virus causant de la Covid-19 podria tenir un comportament similar sobre superfícies d’alumini.

Hydro, la multinacional de l’alumini que ha col·laborat en la lluita contra la Covid-19

Els bons resultats de l’alumini en aquests estudis el posicionen com un dels millors materials de cara a recuperar l’activitat industrial durant la ‘nova normalitat’. A Catalunya, Hydro és un dels principals referents en la producció de solucions d’alumini i en el reciclatge d’aquest aliatge. A les seves plantes de la Roca del Vallès i la Selva del Camp, produeixen components per a diversos sectors i indústries, entre elles el transport i l’automoció.

Hydro ha col·laborat activament per combatre la crisi del coronavirus. Durant el punt àlgid de la crisi sanitària, la companyia va posar a disposició els seus productes d’alumini per la construcció d’hospitals de campanya. En aquest sentit, Ana Vázquez, vicepresidenta d’Hydro Extrusion Iberia, va afirmar que “ens trobem en un moment en el qual tots, empreses i ciutadania, hem d’oferir la nostra millor versió”. Per aquesta raó, afegí Vázquez, “des d’Hydro volem posar la nostra experiència i capacitat productiva al servei de la lluita contra aquesta pandèmia”. A més de la construcció d’hospitals de campanya, Hydro també va col·laborar en el disseny i desenvolupament de respiradors.