Consorci de Formació Professional d'Automoció

(D'esquerra a dreta) Angel Riudalbas, Albert Milé, Roger Torrent i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé
(D’esquerra a dreta) Angel Riudalbas, Albert Milé, Roger Torrent i el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va inaugurar el passat divendres la nova planta d’hidrogen verd d’Indox Energy Systems a Fonolleres, la Segarra. El conseller va estar acompanyat per Angel Riudalbas i Jorge Tornini, propietaris de l’empresa; i Albert Milé, director general. Durant la seva intervenció, Torrent va afirmar que aquest projecte «mostra la indústria que volem: neta, moderna i innovadora». En aquest sentit, el titular d’Empresa i Treball va destacar la importància de posicionar-se en la cursa de la transició energètica, sobretot en matèria d’hidrogen. «Històricament, no hem tingut recursos ni grans possibilitats de produir energia, per això ara que podem hem d’estar ben situats», va indicar.

Per la seva part, Albert Milé, director general de la companyia, va reivindicar el caràcter pioner que sempre ha manifestat Indox Energy Systems. Així, Milé ha explicat que l’empresa ja va apostar per la gasificació en el passat, i ara «no volem ser espectadors en el camp de l’hidrogen, volem ser un referent». A més, el directiu va reivindicar que aquest projecte és el primer en el qual una planta industrial produeix hidrogen verd i el reutilitza en els seus propis processos.

La nova planta d’Indox Energy Systems, unes instal·lacions pioneres a Catalunya

La nova planta d’Indox Energy Systems comptarà amb una tecnologia innovadora d’última generació. Això permetrà l’empresa esdevenir la primera pime que generi hidrogen verd i el reutilitzi en els seus propis processos tèrmics de fabricació. Concretament, el farà servir per als processos de cabina i puntura de calefacció. Està previst que les instal·lacions siguin un referent en matèria de transformació energètica.

La companyia va ser fundada l’any 1967, i en l’actualitat dona feina a 150 treballadors. Es tracta, a més, d’una empresa amb presència internacional, essent Itàlia el seu mercat prioritari. Tanmateix, gràcies als servies d’internacionalització d’ACCIÓ, se l’està assessorant per a accedir a nous territoris.