Consorci de Formació Professional d'Automoció

Roger Torrent (segon per la dreta) va estar acompanyat per Natàlia Mas i Guix (esquerra), directora general d'Indústria
Roger Torrent (segon per la dreta) va estar acompanyat per Natàlia Mas i Guix (esquerra), directora general d’Indústria

La companyia catalana Bold crearà 100 llocs de treball qualificats amb la posada en marxa d’unes noves instal·lacions a Montmeló (Vallès Oriental) per produir bateries elèctriques. En total, la planta tindrà unes dimensions de 2.500 m², on produirà components per a avions híbrids, automòbils d’alt rendiment i motorsport. L’equipament, a més, comptarà amb diversos laboratoris on Bold desenvoluparà tecnologies pròpies en l’àmbit de les bateries elèctriques.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, va anunciar ahir la inauguració de l’equipament. En el mateix acte van participar Bernat Carreras Planella, CEO de Bold; i Pere Rodríguez Rodríguez, alcalde de Montmeló. Les noves instal·lacions de Bold han estat possibles gràcies a la col·laboració publicoprivada. Així, l’empresa gironina ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Montmeló i d’ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

«Aquest és un exemple de reindustrialització del país en clau verda i innovadora i de transformació del model productiu que volem per Catalunya»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, Roger Torrent ha expressat que la iniciativa de Bold «és un exemple de reindustrialització del país en clau verda i innovadora i de transformació del model productiu que volem per Catalunya». Per això, el titular d’Empresa i Treball ha reivindicat el seu valor estratègic, ja que és «compta amb un alt component d’R+D i visió internacional en un àmbit clau com el de les bateries elèctriques». Aquest sector, en la seva opinió, serà «fonamental pel procés de descarbonització i per fer front a l’emergència climàtica».

D’altra banda, el conseller ha destacat que la nova planta de Bold permetrà «la creació de 100 nous llocs de treball altament qualificats, majoritàriament enginyers». Segons explica, la finalitat d’aquest projecte és «recuperar talent català que va marxar a l’estranger». A més, Torrent assegura que el Govern «està al costat de l’àmbit de l’automoció, donant suport a la seva transformació i conscients de la seva importància per al teixit productiu».

Per la seva banda, Bernat Carreras Planella ha indicat que la nova fàbrica «ens permetrà entregar les primeres bateries fabricades a Montmeló aquest novembre». D’aquesta manera, afirma que «volem continuar creixent al territori, estem segurs que des d’aquí podem arribar on ens proposem com han fet altres empreses com Wallbox». Finalment, Carreras ha valorat la localització de les instal·lacions a la zona del Vallès: «molt a prop de Barcelona, de la indústria de l’automoció i del Circuit de Catalunya».

Bold, referent català en mobilitat elèctrica

La nova planta de producció de Bold implicarà la creació de 40 llocs de treball altament qualificats només en l’any 2022. Aquesta xifra, però, està prevista que arribi als 140 empleats durant el 2023. En les noves instal·lacions, la plantilla treballarà en el disseny i producció de tots els components necessaris per fabricar bateries elèctriques. Per exemple, la carcassa de fibra de carboni, el sistema de refrigeració, l’electrònica i el sistema de control d’energia. Pel que fa a les cel·les de bateries, Bold les adquirirà de proveïdors especialitzats, i les integrarà a les bateries en la fàbrica. Posteriorment, aquestes bateries s’utilitzaran en diversos sectors altament tecnològics, com l’aviació o els automòbils de competició.

Bold va ser fundada l’any 2019 per Bernat Carreras, antic enginyer d’equips de Fórmula 1 com McLaren, Renault-Alpine i Honda. En aquesta etapa, es va especialitzar en el disseny de materials compostos i bateries elèctriques. En els últims temps, la companyia ha tancat una ronda d’inversió de 2,3 milions d’euros. A partir d’ara, buscarà obrir noves oficines al Regne Unit i els Estats Units.