Consorci de Formació Professional d'Automoció

IOTSWC

La realitat digital és cada cop més present i necessària en la indústria tradicional. Com es diu habitualment, cal renovar-se o morir, i en aquest cas la digitalització industrial és imparable. Dins d’aquest context, acaba d’inaugurar-se la setena edició del IOT Solutions World Congress (IOTSWC), un esdeveniment referencial en l’àmbit mundial de la transformació digital.

La Fira de Barcelona torna a organitzar un congrés que aquest any té com a lema “Tecnologies innovadores per a la transformació de la indústria”. Un total de 330 expositors i més de 250 experts reflexionaran sobre la importància de la digitalització per a una indústria més eficient i sostenible.

IOTSWC, un espai per l’exhibivió de nous productes i serveis

El recinte de Gran Via comptarà amb la participació d’empreses líders com ABB, Altair, Amazon Web Services, Deutsche Telekom, Device AuthorityEntrust o Emnify. Hi haurà exhibició de nous productes i serveis enfocats a la transformació digital. Entre aquests nou serveis estan l’internet de les Coses (IOT), la intel·ligència artificial (IA), els bessons digitals (Digital Twins) i el blockchain. Entre d’altres, també participaran FaircomKNX, STMicroelectronics, Nozomi NetworksRelayrSternum i TxOne.

El congrés estarà dividit en sis eixos temàtics. En primer lloc, estarà IOT Industry, sobre l’aplicació de les noves tecnologies. En segon lloc, estarà AI, sobre l’aplicació pràctica de la intel·ligència artificial en tots els processos productius. En tercer lloc, trobem Digital Twins, sobre com realitzar una bona duplicació digital de tota la cadena de valor de la indústria. Els altres eixos temàtics seran Edge ComputingAugmented  Reality i 5G.

Michael Grieves i Timmy Mbaya, dos noms propis del sector

Entre els participants en aquest congrés destaca la presència de Michael Grieves, el director executiu del Digital Twin Institute, considerat per a molts com el pare dels digital twins. També parlarà Sean O’Reagain, director adjunt d’Indústria 5.0 de la Comissió Europea. Finalment, Timmy Mbaya, director de software d’aplicacions de Blue Origin, parlarà de la seva experiència dins d’una empresa que desenvolupa una estació espacial per activitats comercials.

Tanmateix, la gran atracció d’aquest gran congrés serà l’Àrea Testbed, on es presentarà nou iniciatives d’impacte dins de la transformació digital de la indústria. Per exemple, es podrà veure en directe els Cobots, robots preparats per col·laborar amb els humans en processos industrials. També es podrà veure in situ un sistema d’higienització de dispensadors de begudes o la gestió logística d’una fàbrica mitjançant blockchain.

Una Fira amb els congresos i fires IOTSWC, el IES i el BBC

Per acabar, cal destacar que el IOTSWC acollirà una nova edició dels IOTSWC Awards, el premi Game Changer of the Year i lStartup Pavilion, un espai de networking per a startups tecnològiques. Paral·lelament, la Fira de Barcelona acollirà aquells dies l’IES, la fira més important d’integració de sistemes i audiovisuals i la Barcelona Cybersecurity Congress (BCC).