Consorci de Formació Professional d'Automoció

Saló d'ocasió
Aquest diumenge es donava la clausura de la 40 edició del ja tradicional Saló d’Ocasió protagonitzat pel vehicle seminous. En total, es calcula que la fira va arribar a vendre més de 800 unitats, amb un volum de negoci a prop dels 20 milions d’euros.

Els models que més sortida van tindre van ser els utilitaris de fins a quatre metres de longitud, amb tres o cinc portes. A més, els sedans, els tot terreny i els monovolums van tenir molt bona sortida. També van ser molt demandats els models dels famosos SUV de, com a mínim, 4,5 metres de longitud.

Models híbrids o amb etiqueta C o Eco

Quan el motor, els models híbrids van tenir molt èxit. Si els cotxes eren amb gasolina tradicional, sempre es buscaven, com és lògic, els vehicles amb etiqueta C o Eco, que permeten circular per les ciutats i les zones de baixes emissions (ZBE) sense restriccions. Quant als vehicles elèctrics, encara es demostren bastant residuals. En aquest cas només han representat un 3% de l’oferta del saló.

A més dels 800 vehicles venuts al mateix saló, els estands presents a la fira també han tancat moltes operacions que s’acabaran de concretat als pròxims dies en els concessionaris. Per aquest motiu, s’espera que s’incrementi la xifra total de transaccions i volum de negoci en un 20 %.

Les dades són tan importants que s’espera que la venda global de cotxes seminous, amb un preu mig de 24.000 euros, pugi considerablement al desembre. “Hem d’estar satisfets amb els resultats del saló tenint en compte les dificultats del mercat. Només hem de pensar en la inflació generalitzada, que repercuteix directament en el preu dels vehicles”, va assenyalar Jaume Roure, el president del Saló d’Ocasió.

Saló d’Ocasió també tornarà a Fira de Barcelona per la 41 edició

Segons les dades facilitades per Patronal Catalana de la Distribució d’Automoció (Fecavem), organitzadora del Saló d’Ocasió amb Fira de Barcelona, cada jornada es venien una mitjana de 100 vehicles, “amb entrega immediata”, va concloure Roura.

En total, el saló ha rebut més d’11.000 visitants. Després d’anys difícils per les restriccions Covid, aquesta era una edició molt esperada. Ja es treballa per la 41 edició del saló, que se celebrarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona entre novembre o desembre de 2023.