Consorci de Formació Professional d'Automoció

Els nous cursos d'especialització impulsats pel Ministeri d'Educació
Els nous cursos d’especialització impulsats pel Ministeri d’Educació | MEFP

 

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri d’Educació i Formació Professional (MEFP), ha aprovat la creació de tres nous cursos d’FP d’especialització en l’àmbit de l’automoció. Concretament, els cursos oferiran coneixement sobre Intel·ligència artificial i Big Data; Manteniment de vehicles híbrids i elèctrics; i Fabricació additiva. Aquesta nova oferta educativa ha estat elaborada en col·laboració amb les empreses més rellevants dels sectors implicats.

La nova oferta d’FP en automoció està emmarcada en el Pla de Modernització de la Formació Professional impulsat pel govern espanyol. Gràcies a aquest projecte, els graduats i graduades en FP podran incorporar competències en automoció i les tecnologies de la Indústria 4.0.

Curs d’especialització en Intel·ligència Artificial i Big Data

El curs d’especialització en Intel·ligència Artificial i Big Data forma part de la família professional de la Informàtica i les Comunicacions. Aquesta formació oferirà coneixements sobre la programació i aplicació de sistemes intel·ligents per optimitzar la gestió de la informació. D’altra banda, formarà en l’explotació de les dades massives tot complint amb els principals criteris de seguretat digital, qualitat, ètics i legals.

La nova formació d’FP de grau superior ha estat elaborada a partir de les darreres tendències vinculades a la Intel·ligència Artificial i les Dades Massives. Tot plegat, el curs té una durada de 600 hores.

Curs d’especialització en Manteniment de Vehicles Híbrids i Elèctrics

El curs d’especialització en Manteniment de Vehicles Híbrids i Elèctrics està adscrit a la família professional del Transport i el Manteniment de Vehicles. Es tracta d’un curs d’FP en grau mitjà que formarà en el manteniment i muntatge de vehicles híbrids i elèctrics. Endemés, permetrà als i les estudiants aprendre a localitzar avaries, reparar-les i verificar el correcte funcionament dels automòbils.

Aquesta nova formació s’ha dissenyat en col·laboració amb empreses dels sectors de l’electromobilitat i l’automoció. Tindrà una durada de 650 hores.

Curs d’especialització en Fabricació Additiva

Per altra banda, el curs d’especialització en Fabricació Additiva forma part de la família professional de la Fabricació Mecànica. Concretament, aquesta formació d’FP de grau superior estarà vinculada al desenvolupament i gestió de projectes de fabricació mitjançant impressió 3D. També formarà en la supervisió i execució del muntatge, manteniment i posada en marxa dels esmentats projectes.

La durada d’aquest curs serà de 600 hores.

Tres cursos que milloren l’actual oferta d’FP  per impulsar l’automoció

Els nous cursos d’especialització milloren l’actual oferta formativa en matèria de Formació Professional vinculada a l’automoció. Així, aquests tres nous cursos responen a l’estratègia plantejada al Pla de Modernització de la Formació Professional. Aquest document estableix, entre d’altres, els objectius d’ampliar i modernitzar l’oferta formativa, adaptant-la als perfils professionals més demandats.

Amb la publicació d’aquests tres nous cursos, l’actual catàleg arriba a les 193 titulacions d’FP, 15 de les quals són cursos d’especialització.

Consulta l’oferta d’FP vinculada a l’automoció disponible a Catalunya

Posa’t en contacte amb el Consorci de Formació Professional d’Automoció per informar-te sobre l’actual oferta formativa vincualda a l’automoció, una de les principals indústries del país.