Technica Engineering està especialitzada en la fabricació de components per la comunicació interna dels vehicles
Technica Engineering està especialitzada en la fabricació de components per la comunicació interna dels vehicles | ACCIÓ

 

L’empresa alemanya d’automoció Technica Engineering ha establert el seu principal centre d’R+D a Sant Cugat del Vallès. Aquesta iniciativa ha permès la creació de 35 llocs de treball en aquesta ciutat del Vallès Occidental. L’empresa, especialitzada en les comunicacions internes dels vehicles, va establir-se a Catalunya l’any 2019 amb només dos treballadors. Des d’aleshores, ha continuat creixent de manera estable, fins i tot durant la pandèmia de la Covid-19. De fet, aquest 2021, Technica Engineering espera incrementar encara més la seva plantilla i arribar als 50 empleats.

Des de la seva arribada a Catalunya, Technica Engineering ha col·laborat activament amb ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement. Concretament, la companyia alemanya ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya. Alhora, assessora de manera integral les empreses de fora del país per facilitar les seves inversions al territori.

«Catalunya ofereix un pol de talent amb perfils altament qualificats»

Marc Blanch, director de Technica Engineering a Barcelona

Aquesta empresa alemanya està especialitzada a desenvolupar projectes de recerca i noves tecnologies a l’àmbit de l’automoció. Concretament, fabriquen ordinadors centrals, plaques, sensors i altres components que permeten la comunicació interna dels automòbils. Fundada l’any 2008 a Munic, Technica Engineering ha treballat amb grans marques com BMW, Volkswagen o Hyundai. L’empresa té una plantilla amb més de 450 treballadors, té presència internacional i una facturació anual d’uns 30 milions d’euros.

Segons el seu director, Marc Blanch, «Catalunya ofereix un pol de talent amb perfils altament qualificats, gràcies a un ecosistema d’universitats molt potent». En la seva opinió, «aquests professionals són precisament els que necessitem per impulsar el creixement de l’empresa a escala global». Un creixement que, assegura Blanch, els ha de permetre «seguir treballant per projectes diversificats que ajudin a mantenir el ritme del negoci malgrat la pandèmia».

D’altra banda, Jaume Tamargo, CEO de Technica Electronics, explica que l’empresa ha apostat per Catalunya perquè «compta amb perfils molt potents i diversos que costa trobar en altres ecosistemes europeus».

Vols impulsar la teva carrera professional al sector de l’automoció?

Pots consultar les actuals ofertes de feina publicades per Technica Engineering en aquest enllaç. D’altra banda, si t’agradaria formar-te en una de les principals indústries de Catalunya, contacta amb el Consorci de Formació Professional d’Automoció. Nosaltres t’orientarem sobre l’oferta formativa disponible a Catalunya.