Consorci de Formació Professional d'Automoció

Roger Torrent (a la dreta de la imatge) durant la inauguració del Test Center Energy
Roger Torrent (a la dreta de la imatge) durant la inauguració del Test Center Energy | SEAT

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va assistir el passat dimecres a la inauguració del Test Center Energy (TCE) de Seat. Durant la seva visita, va assegurar que aquestes instal·lacions són «una molt bona notícia pel nostre país». En aquest sentit, considera que el TCE «ens ajuda a consolidar Catalunya com a referent de l’automoció del sud d’Europa».

En l’acte d’inauguració, Roger Torrent també va afirmar que  el Test Center Energy «ens encoratja a continuar treballant». A més, va mostrar-se convençut que el vehicle elèctric serà «decisiu per a la nostra indústria, decisiu pel nostre sistema productiu i decisiu pel nostre futur».

«SEAT és un soci estratègic del Govern de Catalunya»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

El Test Center Energy és el nou centre d’investigació i desenvolupament de bateries per a vehicles elèctrics de Seat. La companyia d’automoció ha realitzat una inversió superior als 7 milions d’euros per construir aquestes instal·lacions. Aquest centre permetrà fer assajos de rendiment per desenvolupar les bateries dels automòbils electrificats del Grup Volkswagen.

En relació amb el Test Center Energy, Roger Torrent va recordar que el Govern actua activament per a «impulsar projectes estratègics, cercar la col·laboració amb el sector privat a mitjà i llarg termini». Per això, va destacar que «SEAT és un soci estratègic del Govern de Catalunya».

«Des del primer moment ens hem marcat l’objectiu de reindustrialitzar Catalunya»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, el conseller va indicar que «des del primer moment, el Govern de Catalunya, i en particular el Departament, ens hem marcat l’objectiu de reindustrialitzar el país». Per aquesta raó, ha reivindicat la necessitat d’apostar per «una indústria catalana més competitiva, que inverteixi en innovació, que incorpori els avenços tecnològics vinculats a la digitalització, amb formes de producció respectuoses amb el medi ambient, que transiti cap a l’economia verda».

Finalment, ha conclòs expressant la voluntat que «la indústria recuperi força en el nostre sistema productiu amb projectes d’alt valor afegit, amb perspectives de futur, que ofereixin solucions als reptes col·lectius de la nostra societat».