Consorci de Formació Professional d'Automoció

L'objectiu de Battech serà la consolidació de l'ecosistema de bateries del sud d'Europa
L’objectiu de Battech serà la consolidació de l’ecosistema de bateries del sud d’Europa | EURECAT

 

Eurecat, Centre Tecnològic, i l’IREC, Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya, han desenvolupat Battech. Es tracta d’un centre d’R+D+I sobre l’ecosistema de bateries elèctriques del sud d’Europa. Aquestes instal·lacions estaran destinades a investigar i desenvolupar la propera generació de cel·les i bateries elèctriques. Concretament, el centre estarà especialitzat en solucions aplicades a l’automoció, la mobilitat elèctrica, les energies renovables i els béns d’equip.

Per tal de portar a terme totes aquestes tasques, Battech comptarà amb una unitat de professionals especialitzats en la investigació, desenvolupament, assaig i innovació de les bateries. L’objectiu d’aquest equip serà la millora de la transferència de coneixements amb els productors de bateries elèctriques. En aquest sentit, es buscarà generar sinergies amb la indústria per impulsar l’economia circular i la sostenibilitat de les bateries. Per portar a terme aquestes fites, Battech farà una inversió de cinc milions d’euros durant els pròxims anys. A més, el centre de recerca crearà 15 nous llocs de treball d’alta qualificació.

Battech també donarà suport energètic a tota la cadena de valor

Malgrat que Battech serà un centre especialitzat en bateries elèctriques, oferirà altres serveis vinculats a la cadena de valor. Per exemple, donarà suport a la xarxa elèctrica per compensar els pics de demanda que les energies renovables no poden cobrir.

Aquesta iniciativa estarà orientada a empreses que fabriquen i consumeixen bateries elèctriques, del sector de l’automoció i de la mobilitat elèctrica. També es podran beneficiar d’aquest servei empreses energètiques i productores de béns d’equip, així com organismes regionals, nacionals i internacionals. Finalment, podran fer-ne ús clústers empresarials, associacions i plataformes.

«Aquest projecte constata l’excel·lència del nostre ecosistema d’investigació i innovació»

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, assegura que «pel Departament d’Empresa i Treball, poder acompanyarà aquest projecte suposa una gran oportunitat per a constatar, un cop més, l’excel·lència del nostre ecosistema de recerca i innovació». Especialment, destaca, «en un àmbit fonamental pel futur de l’economia catalana, com és l’automoció».

Per la seva part, el president d’Eurecat, Xavier Torra, ha posat de manifest que «l’objectiu de Battech és avançar cap a una innovació amb impacte industrial, econòmic i social, a l’àmbit de les bateries i la mobilitat elèctrica, lleugera i ecològica».

D’altra banda, el director de Battech, Jordi Jacas, afirma que el centre permetrà «accelerar la recerca i la innovació a les bateries elèctriques de nova generació». A més, Jacas ha destacat que col·laborar amb l’IREC i Eurecat «enforteix la capacitat i possibilitats científiques i tècniques».

Pots veure la vídeo-presentació de Battech en aquest enllaç.