Consorci de Formació Professional d'Automoció

Avalis

No és fàcil assentar-se en un mercat sobresaturat d’ofertes i serveis. Des de la societat Avalis de Catalunya, una entitat que facilita el crèdit a pimes i autònoms a través de la presentació d’avals, es treballa per que aquestes petites i mitjanes empreses tinguin un camí més fàcil per destacar i trobar el seu veritable lloc. De moment, els resultats no poden ser millors. En l’últim any, per exemple, Avalis va creixer fins a un 31%.

En total, l’exercici 2022 es va tancar amb 1.723 noves operacions per valor de 200 milions d’euros. D’aquesta forma, les garanties de crèdit han arribat fins a 1.060 pimes i autònoms catalans. De fet, l’entitat ha crescut un 6% fins arribar als 6.743 socis. Quant als avals, l’import total ha sigut 88,7 milions d’euros, un 162% més que l’any passat.

Suport del programa del fons Next Generation

Una de les grans palanques de creixent ha sigut el Programa de Suport a l’Emprenedoria Industrial dels Fons Next Generation. Aquesta iniciativa permet reduir els costos financers de les inversions productives i de creixement. “Ha sigut un any històric, on s’ha invertit molt i s’han assolit xifres rècord en avals d’inversió”, assegura Josep Lores, conseller delegat d’Avalis.

La entitat també ha augmentat el risc viu, es a dir, el volum total de diners garantits, que s’ha situat en els 583 milions d’eruos. Això va suposar un creixement del 12&. Al mateix temps, s’han incrementat el nombre d’avals tècnics. En aquest cas, l’augment ha estat causat pels Perte de l’automoció.

Avalis aposta per projectes de creixement, sostenibilitat i digitalització

Tanmateix, l’augment més important ha sigut en els avals econòmics, en aquest cas un 23%. Aquest fet ha permès que més de 344 milions de finançament induït arribin a les pimes. “Per aquest 2024 preveiem un creixement sostingut, en què continuarem prioritzant les operacions d’inversió canalitzant les ajudes a pimes dins del Programa Next Generation. Volem donar suport a les empreses viables posant el focus en projectes de creixement, sostenibilitat i digitalització”, conclou Lores.