Consorci de Formació Professional d'Automoció

Tendències de Mobilitat Automobilística 2023

La quarta entrega del Baròmetre de Tendències de Mobilitat Automobilística 2023, presentat per Cotxe Global, ofereix una perspectiva detallada de l’esperança continguda que predomina entre les empreses automobilístiques i de mobilitat, enfrontant-se a noves adversitats i possibilitats.

Aquest Baròmetre ens proporciona una comprensió profunda de la direcció que pren el sector automobilístic i de mobilitat. Segons l’informe, el sector demostra una esperança continguda per aquest 2023, mentre es confronta amb noves dificultats i oportunitats.

La recopilació de dades es va executar durant els mesos d’abril i maig de 2023, amb la participació activa d’entitats com Anfac, Sernauto, Faconauto, Ganvam, Aedive, Fecavem, CIAC, CCOO, UGT, així com Anesdor i el Comitè d’Automoció de l’AEC, que s’han incorporat aquest any.

En total, la quarta versió del Baròmetre es va basar en una selecció de 210 empreses del sector, incloent petites (36,4%), mitjanes (30,5%) i grans empreses (33,2%), així com concessionaris, punts de venda, tallers (40,1%), proveïdors de peces i serveis (36,4%), fabricants de vehicles (16,6%) i empreses de serveis de mobilitat emergent (7%).

Resultats Clau del Baròmetre de Tendències de Mobilitat 2023:

Iniciat el 2020 per Cotxe Global, el Baròmetre ha esdevingut un punt de referència, oferint una visió completa de 360 graus sobre la situació i tendències de les empreses automobilístiques i de mobilitat.

Durant la presentació dels resultats, Antonio Fernández-Galiano, president de Grup MOBILITAS, va destacar millores significatives en àrees com les inversions, mentre que la crisi dels microxips i la situació a Ucraïna han disminuït en importància.

Fernández-Galiano va expressar que, malgrat les millores, hi ha incertesa degut a la falta d’aliança entre les regulacions i el suport administratiu per a la seva implementació, especialment en l’àmbit de l’electrificació.

Algunes de les conclusions més rellevants de l’estudi són:

  1. La manca de microxips i la situació a Ucraïna han reduït el seu impacte en les empreses.
  2. La normativa Euro 7 sorgeix com una preocupació major.
  3. Les inversions han assolit xifres rècord.
  4. Creix l’esperança en el negoci i els resultats.
  5. L’ocupació augmenta amb cautela.
  6. L’interès en la nova mobilitat es diversifica.
  7. Les empreses augmenten la seva financiació per adaptar-se a la situació actual.