Volkswagen espera que el laboratori doni feina a més d'un miler de persones a finals de 2023
Volkswagen espera que el laboratori doni feina a més d’un miler de persones a finals de 2023 | VOLKSWAGEN

Volkswagen ha inaugurat a Alemanya un nou laboratori d’investigació i desenvolupament de cel·les de bateries. Gràcies a aquest equipament, un dels més moderns d’Europa, la companyia d’automoció germànica espera començar a produir les seves pròpies cel·les de bateria a partir de 2025. En total, Volkswagen invertirà prop de 70 milions d’euros en aquest projecte, que dona feina a més de 500 treballadors.

Aquest equipament, localitzat a la ciutat de Salzgitter, s’encarregarà de provar els materials, rendiment i garanties de les cel·les de bateries de tots els cotxes elèctrics del grup Volkswagen. Dels 500 treballadors del laboratori, uns 160 són investigadors destinats al desenvolupament de cel·les. Tanmateix, la firma alemanya espera que aquesta xifra superi els 250 a partir de 2023. En total, el nou laboratori de cel·les de bateries del grup Volkswagen comptaria amb 1.000 empleats cap a finals de l’any vinent.

«El nou laboratori ampliarà l’expertise de Volkswagen en cel·les de bateries»

Thomas Schmall, directiu de Volkswagen i Seat

Segons Thomas Schmall, directiu de Volkswagen i Seat, «aquest nou laboratori d’última generació ens permetrà ampliar l’expertise de Seat en el desenvolupament, processament i producció de cel·les de bateries». En la seva opinió, aquestes instal·lacions són prova de «la transformació de l’automoció alemanya cap a l’electromobilitat». En aquest sentit, Schmall afirma que «estem captant a investigadors de vanguàrdia per crear els llocs de treball del futur».

El directiu de la companyia també ha assegurat que «amb aquest laboratori hem assolit una fita estratègica». Tomas Schmall indica que «Volkswagen està destinant tots els seus esforços a la producció pròpia de cel·les». Tant és així, que cap al 2025 «està previst que la nova cel·la unificada estigui a la línia de producció d’aquestes instal·lacions», ha avançat.

Les cel·les de bateries, un component clau per la fabricació de vehicles elèctrics

L’obertura d’aquest laboratori i la fabricació de cel·les de bateries pròpies continua l’aposta ferma de Vokswagen cap a l’electromobilitat. Les cel·les de bateries són un component estratègic i imprescindible per la fabricació de vehicles elèctrics. Actualment, aquestes peces es fabriquen, majoritàriament, a la Xina. Aquest fet causa que els costos per transportar les cel·les des del país asiàtic siguin molt elevats. A més, la Xina és, actualment, la líder mundial i principal competidora del mercat europeu. Per això, Europa necessita de manera urgent començar a produir les seves pròpies cel·les.

Aquest laboratori, doncs, serà una gran oportunitat perquè Europa iniciï la seva escalada cap al lideratge mundial de l’electromobilitat. Les instal·lacions permetran realitzar proves d’aquests components amb 200 mètodes analítics diferents. Segons Frank Blome, director de la Unitat de Negoci de Cel·les i Sistemes de Bateria de Volkswagen, «a Salzgitter es crearan innovacions per les cel·les de l’avui i l’endemà». Blome està convençut que es tracta «d’una de les instal·lacions més modernes per la investigació de cel·les a Europa».