Adherint-se al Global Compact, Sernauto s'ha fet seus els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Adherint-se al Global Compact, Sernauto s’ha fet seus els Objectius de Desenvolupament Sostenible | Diputació de Barcelona

 

Sernatuo, Associació Espanyola de Proveïdors d’Automoció, s’ha adherit al Global Compact de Nacions Unides. Es tracta de la iniciativa de sostenibilitat corporativa més gran del món. Actualment està formada per més de 13.300 entitats adherides provinents de més de 160 països. A més, compta amb més de 70 xarxes locals. Sernauto s’ha incorporat al Global Compact (Pacte Mundial en català) en la modalitat de soci signatory. Així, doncs, Sernauto mostra el seu compromís amb la sostenibilitat, adherint-se a una plataforma de referència mundial en aquesta matèria.

A l’Estat espanyol, més de 1.530 organitzacions ja han firmat el Pacte Mundial. Així, ha esdevingut la xarxa local amb més entitats adherides de totes, fet que demostra el fort compromís de l’automoció espanyola amb la sostenibilitat.

Sernauto es compromet a alinear-se amb els principis del Global Compact

Mitjançant aquesta adhesió, Sernauto es compromet a alinear les seves activitats amb els Deu Principis que defensa el Global Compact. Aquests principis estan enfocats en els drets humans, les normes laborals, el medi ambient i la lluita contra la corrupció. Amb la incorporació al Global Compact, Sernauto també estableix el seu compromís amb els objectius de les Nacions Unides plasmats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Així, doncs, Sernauto s’uneix a milers d’empreses i entitats d’àmbit mundial que ja s’han fet seus els ODS. De fet, el Consorci de Formació Professional d’Automoció ja va adoptar els Objectius de Desenvolupament Sostenible mitjançant el seu conveni de col·laboració amb la Fundació Futureway.

María Helena Antolin: “L’adhesió de Sernauto al Global Compact reflecteix la nostra responsabilitat i compromís”

María Helena Antolin, presidenta de Sernauto, ha valorat molt positivament la incorporació de l’associació de fabricants al Global Compact. “Tant Sernauto com les empreses que formem part del sector estem plenament compromesos amb l’Agenda 20230 pel Desenvolupament Sostenible i amb la consecució dels ODS. La nostra adhesió al Global Compact és una mostra d’aquesta responsabilitat i compromís”.

Antolin també ha volgut afegir que “estem orgullosos de formar part d’aquesta iniciativa per poder seguir contribuint i avançant en aquesta matèria de la mà d’una entitat de referència internacional”.

Els Deu Principis del Global Compact

Drets humans

Principi 1: les empreses haurien de donar suport i respectar la protecció dels drets humans proclamats internacionalment.

Principi 2: també s’asseguraran de no ser còmplices dels abusos dels drets humans.

Treball

Principi 3: les empreses haurien de defensar la llibertat sindical , així com el reconeixement efectiu del dret a la negociació col·lectiva.

Principi 4: l’eliminació de totes les formes de treball forçós i obligatori.

Principi 5: l’abolició efectiva del treball infantil.

Principi 6: l’eliminació de la discriminació pel que fa a l’ocupació.

Medi ambient

Principi 7: les empreses haurien de donar suport a un enfocament preventiu dels reptes ambientals.

Principi 8: a més, haurien d’emprendre iniciatives per promoure una major responsabilitat mediambiental.

Principi 9: fomentar el desenvolupament i la difusió de tecnologies respectuoses amb el medi ambient.

Anticorrupció

Principi 10: les empreses han de treballar contra la corrupció en totes les seves formes, incloses les extorsions i el suborn.