Consorci de Formació Professional d'Automoció

Sergio Alcaraz-CIAC

L’assemblea extraordinària del Clúster de la Indústria de l’Automoció a Catalunya (CIAC) va decidir el passat divendres que Sergio Alcaraz sigui el nou president de la institució. Així, en una reunió celebrada a la Casa SEAT de Barcelona, la candidatura d’Alcaraz va aconseguir la confiança de les empreses associades al CIAC. Alcaraz substitueix al càrrec a Josep Maria Vall, que estava al davant de la institució els darrers cinc anys.

En acceptar el nomenament, Alcaraz no va dubtar a donar les gràcies als seus companys del sector i repetir les bases de la seva candidatura. “Hem de posar el focus en les persones i el talent. Iniciatives impulsades pel CIAC com la Plataforma de Talent ho demostren. Hem d’unir el món educatiu i l’empresarial”, va assegurar.

Alcaraz és enginyer industrial, MBA per la Universitat de Barcelona i PDG per IESE. En el seu discurs, va assenyalar que el clúster ha de liderar un sector amb cada vegada més fronts oberts. “El CIAC ha d’ajudar a les empreses a enfrontar-se a un entorn complex. Necessitem iniciatives locals que tinguin impacte global. Hem d’avançar-nos, anar a Europa i fer lobby enfront de les administracions per defensar els interessos del nostre sector”, va dir Alcaraz.

Agraïments a Josep Maria Vall

Tanmateix, les primeres paraules d’Alcaraz han sigut pel seu antecessor Josep Maria Vall. Tots dos junts van rebre una emotiva ovació pel treball fet en els últims cinc anys. “Ha sigut un temps d’intensa dedicació i treball. El que ha passat en aquests cinc anys no ho havia vist en tots els 43 anys de trajectòria que tinc a l’esquena. Hem passat una pandèmia, s’ha tancat la planta de Nissan i hem sofert una gran crisi de matèries primeres. A més, han apujat els preus de l’energia, hem vist com esclatava la guerra d’Ucraïna i pujava la inflació”, va dir Vall.

La candidatura d’Alcaraz aconsegueix que, per primera vegada en la història de la institució, dues dones siguin les vicepresidentes. Així, Mireia Arroyo (Gestamp), que havia sigut l’anterior secretaria general i Núria Domínguez (Seat), que repeteix de la junta anterior, seran la mà dreta d’Alcaraz. Per la seva banda, el nou secretari general serà Josep Maria Forcadell (Ficosa). A més, Toni García (DOGA) continuarà sent el tresorer. Finalment, Carles Grasas (Idiada), Jordi Vera (Siemens) i Pere Relats (Relats) tornaran a ser els vocals de la junta.

Què és el CIAC?

El Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya és una associació creada per augmentar la competitivitat de les empreses del sector de l’automòbil instal·lades a Catalunya. De fet, entre les seves responsabilitats destaca impulsar la recerca, el desenvolupament i la innovació. En l’actualitat, compta amb més de 200 empreses associades.

El seu objectiu principal és crear projectes col·laboratius. D’aquesta forma, el 50 % del seu pressupost es dedica a finançar aquest tipus d’iniciatives. Tant és així que cada any promouen més de 40 projectes amb èxit. S’inicia així una etapa plena de reptes.