La companyia d’automoció Seat ha anunciat Seat MÓ, la seva nova línia de productes enfocats a la micromobilitat urbana. Aquesta marca inclourà els models de motocicletes elèctriques i patinets de Seat. L’acte de presentació de Seat MÓ va comptar amb la participació d’Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. Chacón va destacar la importància “de la col·laboració público-privada”, a més de valorar l’automoció com “sector estructural per l’economia catalana”.

Seat va presentar Seat MÓ durant la inauguració oficial de la Casa Seat, el seu nou punt neuràlgic a Barcelona. De fet, aquest edifici serà la seu central de Seat MÓ. L’objectiu de la marca és arribar al públic jove “que no sempre pot accedir a un vehicle privat”, afirma Lucas Casanovas, màxim responsable de Seat MÓ. Segons el mateix Casanovas, “la micromobilitat urbana individual és un dret fonamental. Per això col·laborarem amb els millors partners possibles en plataformes de sharing per desenvolupar-la”.

Seat MÓ abraça la mobilitat urbana amb un nou patinet i motocicleta elèctrica

Seat ha aprofitat la presentació de Seat MÓ per anunciar els nous models elèctrics de la marca. Es tracta de la motocicleta elèctrica eScooter 125 i el patinet eKickScooter 65. L’eScooter 125 és la primera motocicleta elèctrica de la història de Seat. Segons Casanovas, “compta amb 125 quilòmetres d’autonomia i un sistema de recàrrega fàcil d’utilitzar, amb un endoll sota el seient i bateria extraïble”. El seu preu serà de 6.500 euros.

L’eKickScooter 65 serà el nou model de patinet elèctric de Seat. Tindrà una autonomia de 65 kilòmetres i podrà pujar pendents amb fins a un 20% de desnivell. Amb aquest model, Seat amplia la seva oferta de patinets elèctrics després d’haver venut 11.000 unitats del model anterior.

Lucas Casanovas ha explicat que la motocicleta elèctrica serà accessible mitjançant “un servei de motosharing que estarà operatiu en unes setmanes”. L’accés a aquest programa requerirà el pagament d’una quota mensual, tot i que no tindrà compromís de permanència. Pel responsable de Seat MÓ, aquesta iniciativa “demostra la nostra aposta per adaptar-nos a les noves necessitats de les ciutats i els seus ciutadans”.

Àngels Chacón: “L’automoció és un sector estructural per l’economia catalana”

La consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón va acudir a la inauguració de Casa Seat, on es va anunciar el llançament de Seat MÓ. Durant l’acte, Chacón va destacar “la importància de la col·laboració público-privada especialment a l’automoció, sector estructural per l’economia catalana”. La consellera també va valorar “l’estreta col·laboració amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va ser present a la inauguració de la Casa Seat. Colau va reivindicar la feina “de les treballadores i treballadors de Seat” per “generar riquesa” i “millorar l’ecosistema tecnològic i científic de la ciutat”. D’altra banda, l’alcaldessa va recordar que Barcelona “vol liderar la mobilitat sostenible i eficient del futur”.