El Cupra Tavascán és el primer SUV Cupé elèctric de la marca
El Cupra Tavascán és el primer SUV Cupé elèctric de la marca. Font: Cupra

 

L’empresa d’automoció SEAT ha presentat el concept car Cupra Tavascán al Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt. El Cupra Tavascán és el primer automòbil completament elèctric de Cupra, la filial esportiva de SEAT. El model, per ara un prototip, porta el nom de la localitat lleidatana de Tavascan. Tot i que aquest concept car no es comercialitzarà, marca el full de ruta per als futurs vehicles elèctrics de Cupra.

El Cupra Tavascán és un SUV Cupè totalment elèctric. Disposa de dos motors elèctrics (un per cada eix), que generen una potència total de 360 CV. La presència de dos motors permet una major distribució del pes, així com tracció a les quatre rodes. El Tavascán podrà accelerar de 0 a 100 km/h en només 6,5 segons.

El Cupra Tavascán tindrà una major estabilitat gràcies a la Plataforma MEB

Les bateries oferiran al vehicle una autonomia de fins a 450 quilòmetres. Per tal de millorar l’estabilitat del vehicle,  estan directament instal·lades a la Plataforma MEB. Es tracta d’una plataforma modular situada a la part baixa de vehicle que hi permet la instal·lació de les bateries. D’aquesta manera, les bateries estan més a prop del terra i permeten un centre de gravetat més baix.

Interior del concept car Cupra Tavascán
Les pantalles estan enfocades directament al conductor. Font: Cupra

 

L’interior del vehicle té acabats de carboni i fibres sintètiques. A més, estarà equipat amb un quadre de comandament digital. Al seu costat també es pot trobar una pantalla de 13 polsades. A l’exterior, el vehicle compta amb grans entrades d’aire per tal de refrigerar les bateries. A més, té un disseny innovador i marcadament diferent de la resta de models disponibles, especialment a la part frontal.

SEAT es compromet amb la mobilitat elèctrica

L’empresa d’automoció SEAT també va aprofitar el Saló Internacional de l’Automòbil de Frankfurt per presentar el nou SEAT Tarraco híbrid endollable. Aquest llançament és un més dels sis models elèctrics o híbrids que SEAT té previst presentar entre 2020 i 2021.