Sandra Olivera (esquerra) i Ángel Luis Sánchez (dreta), durant l'entrega del a certificació
Sandra Olivera (esquerra) i Ángel Luis Sánchez (dreta), durant l’entrega del a certificació | AENOR

La companyia d’automoció SEAT ha rebut les certificacions de Sistema de Gestió de Compliance Penal, UNE 19601; i el Sistema de Gesitó Antisuborn, ISO 37001 d’AENOR. Aquests certificats acrediten les pràctiques de SEAT per prevenir delictes, especialment els suborns. A més, les acreditacions contribueixen a fomentar una cultura empresarial ètica i de compliment amb la normativa.

L’acte d’entrega dels certificats ha comptat amb la presència de directius tant de SEAT com d’AENOR. L’empresa automobilística ha estat representada per Sandra Olivera, responsable en cap de l’Oficina de Compliance i Integritat. Pel que fa a AENOR, van assistir-hi Ángel Luis Sánchez, director de la Regió Mediterrània; i Carlos Villarroya, responsable de Desenvolupament de Negoci a Catalunya.

«Amb aquestes certificacions, SEAT avança en la implantació dels més grans estàndards de compliment»

Ángel Luis Sánchez, director de la Regió Mediterrània d’AENOR

Segons Sandra Olivera, «la convicció, l’esforç, el compromís i les ganes de superació» de tota la companyia han permès SEAT «posicionar-se com un referent en temes de compliance i integritat». En aquest sentit, Olivera ha assegurat que «la companyia compleix les normes internacionals més exigents». Per això, ha reivindicat que SEAT treballa per assolir «la màxima transparència, eficàcia operacional i un desenvolupament sostenible compromès amb l’ètica i la legalitat».

Per la seva part, Ángel Luis Sánchez ha destacat que «amb aquestes certificacions, SEAT avança en la implantació dels més grans estàndards de compliment».

UNE 19601 i ISO 37001. Què són i per què serveixen?

L’acreditació UNE 19601 té l’objectiu d’establir una estructura i metodologia apta dins les organitzacions per prevenir els delictes comesos en el context de les activitats empresarials. Pel que fa a la norma ISO 37001 de sistemes de gestió antisuborn, ofereix les empreses un model de prevenció, detecció i gestió de conductes de suborn i corrupció. D’aquesta manera, contribueix al compliment de la legislació nacional i internacional.

Aquests certificats són la principal referència a l’Estat espanyol per dissenyar i executar sistemes de prevenció de riscos penals. A més, estan inspirats en els estàndards internacionals més rellevants en matèria de compliance.