Consorci de Formació Professional d'Automoció

Més de 800 treballadors de Seat van completar uns 4.000 cursos de formació durant l'Estat d'alarma
Més de 800 treballadors de Seat van completar uns 4.000 cursos de formació durant l’Estat d’alarma. Imatge: Seat

 

Més de 6.000 treballadors de Seat s’han registrat durant el primer any del programa “Always Learning|Lo quiero”. Es tracta d’una plataforma de formació perquè els empleats puguin ampliar els seus coneixements de manera voluntària. Aquest estiu, estaran disponibles 3.500 cursos que tracten temàtiques com el Blockchain, la intel·ligència artificial o el mind mapping. En total, més de 800 treballadors van inscriure’s en aquest programa de formació impulsat per Seat. Durant aquests tres mesos, es van completar un total de 4.000 cursos formatius.

Aproximadament, el 40% del total de la plantilla de Seat ha participat en el programa “Always Learning|Lo quiero” durant el seu primer any d’existència. Amb aquesta iniciativa, l’empresa d’automoció espera que els treballadors que ho desitgin aprofitin el temps lliure de les vacances estivals per seguir formant-se i desenvolupant-se professionalment.

Seat es compromet amb la formació dels seus professionals

L’aposta de Seat per la formació dels seus treballadors no és cap novetat. Recentment va anunciar Industry 4.0 Academy, una iniciativa per formar els perfils professionals que definiran el futur de l’automoció. A més, ja fa anys que l’empresa d’automoció impulsa programes formatius per impulsar el creixement professional de la seva plantilla. Amb aquesta aposta per la formació, Seat espera preparar les 15.000 persones que integren la seva plantilla pels reptes als quals ha de fer front el sector de l’automòbil. Per això, el 2019 Seat ja va invertir 23 milions d’euros en iniciatives de formació. Aquesta xifra suposa una inversió de més de 1.500 euros per cada treballador. Gràcies a aquesta injecció econòmica, els empleats de Seat van poder rebre més de 350.000 hores de formació.

Ja fa més de 60 anys que Seat aposta per la formació i l’ocupació de la societat gràcies a la seva Escola d’Aprenents. Aquest centre ofereix Formació Professional Dual amb programes de cicle superior de tres anys de durada. A més, l’empresa de Martorell va signar recentment un acord de col·laboració amb David Calle, conegut professor a internet i ambaixador d’Educació i Youth Empowerment de Seat. L’objectiu d’aquest acord és impulsar un canvi al model educatiu per donar resposta als reptes que les noves generacions es trobaran al món laboral.