Werner Tietz: “El Test Center Energy ens permetrà desenvolupar els sistemes d’energia dels futurs vehicles elèctrics” | SEAT

 

Seat ha iniciat les obres del Test Center Energy. Es tracta d’un laboratori de bateries elèctriques ubicat a la planta de Seat a Martorell. Amb una extensió de 1.500 m² i una capacitat d’assaig d’1,3 megawatts, en aquestes instal·lacions es podran provar vehicles, mòduls de cel·les i grups de bateries. En total, l’empresa d’automoció ha invertit més de 7 milions d’euros en la seva construcció. Així doncs, amb aquesta inversió Seat espera posicionar-se “com un referent en el desenvolupament de solucions per l’electromobilitat”.

La previsió és que les obres de construcció del Test Center Energy finalitzin l’abril de 2021. L’edifici estarà equipat amb diferents espais destinats als assajos amb bateries elèctriques. En aquests equipaments es validaran mòduls de cel·les, carregadors de vehicles elèctrics i bateries de mitja i alta tensió. El Test Center Energy també comptarà amb càmeres climàtiques on les bateries elèctriques seran exposades a condicions climàtiques extremes.  A més, estarà equipat amb un laboratori d’electrònica d’alta tecnologia. En aquest laboratori es dissenyaran i fabricaran prototips i sistemes per desenvolupar els programes d’assajos.

Werner Tietz: “El Test Center Energy és una passada ferma cap a l’electrificació”

Addicionalment, l’edifici tindrà un taller equipat per realitzar proves a vehicles electrificats.  Les proves aniran enfocades a testar les prestacions dels sistemes d’energia, seguretat funcional i la integració de funcions dels automòbils. Per portar a terme totes aquestes tasques, el taller tindrà disponible equipament i tecnologies avançades, com ara sistemes de visió artificial. En total, es podrà treballar de manera simultània amb fins a sis cotxes.

La construcció d’aquestes instal·lacions forma part de la inversió de 5.000 milions d’euros que Seat realitzarà entre per 2020 i 2025 impulsar l’R+D+I i l’electromobilitat. Segons Werner Tietz, vicepresident d’R+D de Seat, “anunciem la posada en marxa d’aquest projecte amb molta il·lusió”. Tietz afirma que “Seat ja fa anys que aposta per l’electrificació de la companyia, i la construcció del Test Center Energy és una passada en ferm en aquesta direcció”. Sobre aquestes instal·lacions, el vicepresident d’R+D de la companyia assegura que “ens permetrà desenvolupar els sistemes d’energia dels futurs vehicles elèctrics i híbrids, contribuint així en la creació d’una electromobilitat sostenible”.