El centre de proves de motors de Seat opera les 24 hores del dia i dóna feina a 200 persones
El centre de proves de motors de Seat opera les 24 hores del dia i dóna feina a 200 persones | SEAT

 

L’empresa d’automoció Seat ha invertit més de 30 milions d’euros en la construcció d’un centre de proves de motors. Aquestes instal·lacions estan equipades amb nou bancs de multienergia, que permeten comprovar el funcionament de qualsevol mena de motor. A més, una cambra climàtica exposa els motors a condicions extremes. Aquest centre, situat al Centre Tècnic de Seat, dóna feina a 200 professionals que testen les 24 hores del dia diferents vehicles i components del Grup Volkswagen.

Aquesta inversió, Seat mostra el seu compromís amb l’electrificació i la mobilitat sostenible. La inversió, que superarà els 30 milions d’euros, s’ha realitzat durant els últims cinc anys. El resultat és un centre que permetrà realitzar 14.300 proves de motor cada any. Aquests tests es realitzaran a totes les fases del procés de producció dels vehicles: des de les proves inicials de desenvolupament fins a la fase d’homologacions prèvia a la seva comercialització.

Un centre de proves preparat per testar tota classe de motors

Els nou bancs multienergia amb els quals està equipat el centre permeten provar diferents motors: de combustió interna, elèctrics, híbrids i de gas natural. Així, aquestes instal·lacions posen a prova la qualitat, les prestacions i la durabilitat dels motors. A més, el centre de proves de motors de Seta compta amb un laboratori d’emissions que realitza més de 80 tipus de proves a cada vehicle. Aquest laboratori estarà equipat amb dispositius PEMS, un sistema portàtil de mesura d’emissions preparat per monitorar dades de vehicles en marxa. D’aquesta manera, es podran realitzar proves d’emissions sota situacions de conducció real, fet que permet obtenir dades més precises i significatives.

El centre de proves de motors de Seat estarà complementat amb una cambra climàtica. Aquest espai està equipat per simular situacions de conducció extremes. Per exemple, temperatures d’entre -40ºC i 65ºC i altures de fins a 5.000 metres. A més, una torre automatitzada manté els vehicles a 23ºC per garantir que aquests es troben en les millors condicions per fer-los les proves. Aquestes instal·lacions permeten analitzar com responen els diferents tipus de vehicles, per així garantir que aquests arribin als clients en les millors condicions.

“Aquest projecte consolida Seat com un dels líders europeus en l’automoció”

El Dr. Werner Tietz, vicepresident d’R+D de Seat, afirma que “aquest projecte consolida la posició de Seat com un dels líders europeus del desenvolupament de vehicles”. Així, Werner indica que “les noves instal·lacions permeten realitzar proves sobre els nous motors per garantir unes prestacions òptimes, tant per Seat com Cupra i la resta de marques del grup”. A més, el responsable d’R+D de Seat assegura que aquest centre “posarà un focus especial en els motors híbrids i elèctrics”.

Aquest “focus especial” que Seat farà en l’electromobilitat es veurà certificat amb la construcció també a Martorell del Test Center Energy. Aquestes instal·lacions, on es desenvoluparan i provaran diversos sistemes d’energia per vehicles elèctrics, complementarà el centre de proves de motors per crear un nou ecosistema d’electromobilitat a Martorell. La seva construcció està inclosa al pla d’inversions de 5.000 milions d’euros anunciat per la companyia. La finalització de les sobres està prevista l’abril de 2021.