Consorci de Formació Professional d'Automoció

Fotografia del conseller durant la seva intervenció en la cimera Som Indústria
Fotografia del conseller durant la seva intervenció en la cimera Som Indústria

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat que «en els propers dies posarem en marxa el procés d’elaboració d’un nou Pacte Nacional per a la Indústria amb voluntat de diàleg, trobades i acords». Així, el conseller ha explicat que la Direcció General d’Indústria serà l’encarregada de liderar aquest pacte.

Roger Torrent ha definit el Pacte Nacional per la Indústria com «un instrument fonamental». Torrent ha afegit que la nova estratègia incorporarà «accions executables i pressupostades i que es puguin portar a terme en un curt termini de temps».

Les declaracions del conseller han coincidit amb la Cimera Som Indústria, organitzada per PIMEC. En aquest mateix acte, Antoni Cañete, president de PIMEC, ha destacat la necessitat «d’una indústria forta, que generi progrés i benestar individual i col·lectiu; per això demanem dur a terme una política integral i decidida per fer-nos industrials».

«No hi haurà transformació, ni canvis profunds ni benestar si no hi ha reindustrialització»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la seva intervenció, Torrent també ha recordat que «no hi haurà transformació, ni canvis profunds ni benestar si no hi ha reindustrialització». En aquest sentit, ha afegit que aquest procés «passa per tres elements claus: inversió, innovació i formació».

D’altra banda, el titular d’Empresa i Treball ha indicat que «cal aprofitar els fons Next Generation i han de ser una palanca de canvi». Per això, considera que «s’han de gestionar bé i de forma descentralitzada». En la seva opinió, això permetrà «ser més eficients i eficaços i que arribin al nostre teixit productiu com són les pimes». Tanmateix, Torrent ha avisat que «si l’Estat espanyol vol centralitzar la gestió dels Next Generation es prendran decisions que tindran un cost de futur inassumible».

Les paraules del conseller destacant la importància dels fons europeus no són quelcom nou. De fet, fa uns dies ja va definir els Next Generation com «una oportunitat històrica» pel futur de Catalunya.