Roger Torrent, el nou president del Circuit de Catalunya
Roger Torrent, el nou president del Circuit de Catalunya | CIRCUIT DE CATALUNYA

Roger Torrent ha estat recentment nomenat com el nou president del Circuit de Barcelona-Catalunya. Així ho ha ratificat el Consell d’Administració de Circuits de Catalunya, S.L. D’aquesta manera, Torrent, actual conseller d’Empresa i Treball, pren el relleu de Ramon Tremosa a la presidència del circuit.

Roger Torrent i Ramió és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, té un màster en Estudis Territorials i Urbanístics per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. Des de jove ha estat vinculat a la política municipal i, entre 2007 i 2018, va ser alcalde de Sarrià de Ter, la seva localitat natal. Aleshores, va deixar l’alcaldia per assolir la presidència del Parlament de Catalunya. Enguany, a finals de maig va ser nomenat conseller d’Empresa i Treball.

Des del seu nomenament com a conseller, Roger Torrent s’ha mostrat molt actiu per reforçar l’automoció catalana. Durant aquestes setmanes, el conseller ha constatat la voluntat del Govern per ajudar a un sector estratègic que ha estat molt castigat per la pandèmia i la crisi d’abastiment de microxips.

Roger Torrent, compromès amb el Circuit de Catalunya

A finals de juny, Roger Torrent va assegurar davant la Comissió d’Empresa i Treball del Parlament de Catalunya que el seu Departament treballa per impulsar un Pla Estratègic del Circuit de Catalunya. L’objectiu d’aquest document, va informar, serà la dinamització del circuit per tal d’adequar la infraestructura «als nous valors associats al món de l’automoció i el motor en general».

D’altra banda, el titular d’Empresa i Treball també va referir-se a la renovació del contracte amb la Fórmula 1 i MotoGP. Sobre aquest respecte, va assegurar que «esperem que es pugui resoldre positivament». En aquest sentit, Torrent va indicar que el seu gabinet treballa en «un pla modernitzador» de les instal·lacions. Així doncs, el conseller va destacar la necessitat d’un projecte «vinculat a la sostenibilitat, l’equilibri i la innovació tecnològica».