El conseller Roger Torrent, durant la seva intervenció al Parlament
El conseller Roger Torrent, durant la seva intervenció al Parlament | EMPRESA I TREBALL

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat al ple del Parlament que el seu Departament té «dos objectius inseparables, reconstruir l’activitat productiva del país i garantir el dret a tenir un treball digne». A més, el titular d’Empresa i Treball ha remarcat que l’objectiu del Govern «no és tornar a la Catalunya d’abans de la pandèmia». En canvi, Torrent afirma que aquest executiu treballarà per «construir la Catalunya del futur». Aquesta Catalunya, assegura, tindrà «unes bases noves que ens permetin respondre com i de què viurem els vint anys vinents». Per això, el conseller defensa «una recuperació basada en la innovació, el talent i el valor afegit de les empreses».

Pel que fa a l’Empresa, el conseller Roger Torrent destaca que «farem un esforç per ajudar els sectors més afectats per la crisi». Alhora, ha indicat que «treballarem per impulsar la transformació del sistema productiu, tot aprofitant els fons europeus Next Generation com a palanca de canvi». Per això, el conseller ha recordat que «volem un sistema productiu fort, just i competitiu». Per això, ha incidit que «busquem sostenibilitat i resiliència». Pel que fa a l’àmbit laboral, el titular d’Empresa i Treball ha afirmat que la transformació industrial «s’ha de traduir en un teixit productiu generador de llocs de treball; llocs de treball de qualitat i amb equitat de gènere, sense bretxa salarial ni cap mena de discriminació».

Roger Torrent: «El diàleg serà fonamental per construir la Catalunya post-Covid»

D’altra banda, Roger Torrent ha destacat que «la concertació, el diàleg i els grans consensos amb els agents socials, econòmics i polítics del país seran fonamentals per construir la Catalunya post-Covid».

En resposta a una pregunta oral sobre el turisme, el conseller ha remarcat que estem treballant «a curt, mitjà i llarg termini». En aquest sentit, Torrent ha explicat que «des del maig hem impulsat un pla de recuperació del sector». Aquesta estratègia compta amb trenta accions concretes, i està dotat amb 6,5 milions d’euros que permetran reforçar el turisme de proximitat. Tanmateix, el conseller ha reconegut que «cal repensar i canviar el model turístic per tal de fer front a la situació post-Covid». Així, el conseller ha recalcat que «treballarem conjuntament amb el sector per construir un model que aposti pel valor afegit, per l’excel·lència i la qualitat».