Consorci de Formació Professional d'Automoció

 

Antoni Cañete (esquerra) i Roger Torrent (dreta) durant la jornada d'aquest matí
Antoni Cañete (esquerra) i Roger Torrent (dreta) durant la jornada d’aquest matí | PIMEC

Aquest matí, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha participat en la jornada Els nous reptes de l’automoció i la mobilitat, organitzada per PIMEC. Concretament, el conseller ha participat en la ponència Polítiques d’Automoció i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. En aquest espai, Torrent ha assegurat que «l’automoció està en un procés de revolució i hem d’aprofitar les oportunitats». Tanmateix, Torrent ha avisat que de cara al 2035 no es podran vendre automòbils contaminants. En aquest sentit, alerta que aquest fet suposarà «un canvi de paradigma importantíssim pel sector». Per això, ha recordat que «ens hem de preguntar cap on anem tecnològicament, quin parc de vehicles tindrem, i com estarà distribuït».

En aquest context de transformació, Roger Torrent i Ramió ha destacat la necessitat que Catalunya estigui preparada per aquest escenari. Així, ha indicat que cal «aprofitar l’evolució de les empreses d’automoció a les solucions de mobilitat, consolidant el vehicle elèctric, i fent els canvis necessaris a la cadena de valor». Durant la seva intervenció, el titular d’Empresa i Treball també ha reivindicat els instruments dels quals disposa el Govern per maximitzar les oportunitats. Per exemple, «el Pacte Nacional per la Indústria, redefinir el mapa de riscos, una bona formació, l’Oficina per la Transformació del sector de l’automoció i la mobilitat i el nou model de Circuit amb els quals definirem les línies mestres per posicionar-nos estratègicament».

Els nous reptes de l’automoció i la mobilitat, una jornada organitzada per PIMEC

Les declaracions del conseller han tingut lloc en el marc de la jornada digital Els nous reptes de l’automoció i la mobilitat, organitzada per PIMEC amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest esdeveniment ha servit com a un escenari per a la reflexió sobre la transformació de la indústria de l’automòbil. A més, en aquest espai s’ha explorat la nova mobilitat i els seus efectes al nostre entorn, exemplificats amb les Zones de Baixes Emissions. D’altra banda, la jornada ha tingut l’objectiu d’establir un debat sobre les alternatives i oportunitats davant els nous reptes d’un dels sectors més importants de Catalunya, així com la seva afectació en les empreses auxiliars i la transformació d’aquestes davant el canvi de model de mobilitat.

A banda de la intervenció de Roger Torrent i Ramió, la jornada ha comptat amb diverses xerrades sobre el context actual de l’automoció. Hi han participat personalitats com Natàlia Mas i Guix, directora general d’Indústria; Matías Carnero, president del Comitè d’Empresa de SEAT; o Antoni Cañete, president de PIMEC.