D'esquerra a dreta: Sébastien Guigues (Renault) i Jorge Barredo (Naturgy) durant l'acte de signatura de l'acord
D’esquerra a dreta: Sébastien Guigues (Renault) i Jorge Barredo (Naturgy) durant l’acte de signatura de l’acord | NATURGY

 

L’empresa d’automoció Renault i la companyia energètica Naturgy han establert un conveni de col·laboració per impulsar l’electromobilitat. Mitjançant aquest acord, Renault es compromet a ampliar la seva gamma de vehicles electrificats per a assolir la neutralitat de carboni cap al 2050. A més, aquesta col·laboració implicarà la instal·lació de punts de recàrrega per part de Naturgy. L’acord ha estat signat per Sébastien Guigues, director general de Renault Iberia; i Jorge Barredo, director general de Renovables, Innovació i Nous Negocis de Naturgy. L’objectiu d’aquesta col·laboració serà el progrés cap a la descarbonització de l’automoció espanyola, així com desenvolupar una mobilitat més sostenible.

Alhora, aquest projecte promourà la creació d’un mapa de distribució geogràfica de l’actual infraestructura de recàrrega elèctrica. La col·laboració permetrà Naturgy abordar el seu pla per construir una xarxa de més de 1.100 punts de recàrrega arreu del territori espanyol. A més, l’acord estarà encaminat a fomentar el rènting de vehicles elèctrics per a empreses amb flotes electrificades. Per això, s’incentivarà el subministrament d’energia neta a través de punts de recàrrega.

«El nostre repte com a fabricants no és només vendre automòbils, sinó també proporcionar mobilitat»

Sébastien Guigues, director general de Renault Iberia

Sébastien Guigues ha definit com «un privilegi» aquest acord de col·laboració amb Naturgy. En la seva opinió, «el desenvolupament de la xarxa d’infraestructures és necessari per a abordar la transformació de l’automoció». El responsable de Renault a la Península assegura que «el nostre repte com a fabricants no és només vendre o reparar vehicles, sinó també proporcionar mobilitat als nostres clients». En aquest sentit, Guigues es mostra convençut que «aquest acord ens ajudarà en aquest camí».

Per la seva part, Jorge Barredo ha volgut destacar «la importància d’aquest acord per a Naturgy en el seu compromís amb la mobilitat sostenible». Així, Barredo considera que aquest projecte contribuirà a «avançar en la reducció d’emissions en la mobilitat i a impulsar el vehicle elèctric». El directiu de Naturgy també ha recordat que l’aposta per la infraestructura de recàrrega «permet l’usuari tenir més alternatives per consolidar models de mobilitat curosos amb el medi ambient».