Moltes de les propostes giren entorn la producció de vehicles elèctrics i la creació d'un hub d'electromobilitat
Moltes de les propostes giren entorn la producció de vehicles elèctrics i la creació d’un hub d’electromobilitat | NISSAN

 

La Comissió de treball per la reindustrialització de les fàbriques de Nissan Motor Ibèrica ha rebut un total de 17 projectes per reconvertir les plantes de Barcelona. Així ho va confirmar ahir la Comissió en una reunió celebrada de manera telemàtica. En aquesta sessió, posterior a la finalització del termini per la presentació de projectes, es va fer un repàs de totes les iniciatives rebudes. La majoria estan vinculades a la producció de vehicles elèctrics i a la creació d’un hub d’electromobilitat integrat per diverses empreses.

Un total de 13 empreses han presentat projectes per reindustrialitzar els actius industrials de Nissan. A totes elles se les ha entregat un quadern de venda amb informació sobre les fàbriques i les possibles línies d’ajuts al finançament. Tot i que el termini per presentar les cartes d’intencions va concloure el 31 de març, la Comissió s’ha mostrat oberta a la possibilitat de considerar-ne de noves. La pròxima reunió de la Comissió tindrà lloc el 4 de maig.

«Farem els esforços necessaris per recuperar el teixit productiu»

Matilde Villarroya, directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya

Durant la reunió celebrada ahir, la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, va destacar que «la cerca d’una alternativa industrial viable sempre ha estat una prioritat». A més, Villarroya ha assegurat que «seguirem realitzant els esforços necessaris per recuperar el teixit productiu que tan afectat s’ha vist per la crisi de l’automoció».

Per la seva part, Raül Blanco, secretari general d’Indústria i PIME del govern espanyol, ha afirmat que el procés «avança positivament». Tanmateix, el representant del govern central ha reconegut que «cal seguir treballant en la consolidació dels projectes presentats i en atreure’n de nous que garanteixin la màxima ocupació, directa i indirecta».

Quines són les passades a seguir per a la reindustrialització de Nissan Barcelona?

Ara, la consultora KPMG, encarregada de l’assessorament tècnic del procés de reindustrialització, farà una avaluació de totes les propostes. A partir de l’1 de juny, la Comissió de treball seleccionarà els projectes que compleixin amb els requisits establerts. Després, durant el juliol, les empreses seleccionades hauran de presentar les seves ofertes vinculants. Serà aleshores quan la Comissió seleccioni els projectes aptes per a la fase de negociació, que acabarà a l’octubre.

A més de Matilde Villarroya i Raül Blanco, aquesta darrera reunió de la Comissió ha comptat amb la participació de Frank Torres, responsable d’Operacions Industrials de Nissan a l’Estat. També van estar representats els Comitès d’Empresa de les fàbriques de Zona Franca, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS. Finalment, per part de consultora KPMG hi va assistir Ignacio Crespo, director d’estratègia i transformació.