Ray motor electric

Avançsa és una empresa de promoció i localització industrial de Catalunya. És una organització depenent de la conselleria d’Empesa i Treball. Principalment, el seu objectiu és ajudar projectes d’alt valor estratègic. Per aquest motiu, Avançsa acaba d’anunciar un préstec participatiu d’1,5 milions d’euros per Ray Electric Motors, jove empresa catalana de fabricació de motocicletes elèctriques.

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball, així ho va anunciar durant la seva visita a la fàbrica i seu de Ray Electric Motors. Tant la directora general d’Avançsa, Clàudia Canals, com el CEO de la companyia, Iñigo Raventós Basagoiti, van corroborar aquest préstec. La subvenció permetrà impulsar el creixement de la companyia.

Ray Electric Motors, referència de mobilitat verda al sud d’Europa

Per Torrent, aquest projecte “és transformador, reforça la finalitat de fer Catalunya una referència de mobilitat verda. També ens ajuda en l’aposta per la innovació com a valor diferencial per a ser competitius. I, per últim, respon a la voluntat de reindustrialitzar el país“. El titular d’Empresa no va dubtar a dir que “donem suport a un projecte d’alt valor estratègic alineat amb els objectius del Govern”.

Per la seva part, la directora general d’Avançsa, Clàudia Canals va assegurar que “la companyia de motos elèctriques s’ha incorporat a la línia innova perquè el seu projecte té un elevat potencial de creixement. I al mateix temps d’internacionalització”.

El Ray 7.7, l’escúter amb més innovació del mercat

En el cas d’Iñigo Raventós, el Ceo de la companyia ha agraït el suport i ha assegurat que “volem continuar creixent i creant llocs de treball”. En aquest sentir, el responsable de l’empresa va afirmar que “el Ray 7.7 és l’escúter amb més innovació del mercat i compleix les necessitats de mobilitat dels conductors de grans ciutats com Barcelona pel seu disseny, autonomia i potència”.

La clau de futur de la marca és precisament el seu component innovador. “Cada vegada més ciutats del món estan implementant zones de baixes emissions. Allí només podran circular vehicles elèctrics i, per això, esperem un creixement exponencial de les vendes tant en l’àmbit nacional com internacional”, va assegurar Iñigo Raventós.

Pujada espectacular de més de 30 milions d’euros en només dos anys

Amb el préstec d’Avançsa, Ray Electric Motors preveu accelerar la seva producció, ampliar l’estratègia d’internacionalització i continuar invertint en la innovació de les seves motocicletes. En concret, l’empresa preveu passar dels 5,5 milions d’euros de facturació aquest any, als 38,5 en només dos anys. Això vol dir un creixement de més del 600%. A més, en quatre anys la companyia preveu crear 90 llocs de treball i passar de les 750 unitats fabricades a les 10.000 unitats per any.

Ray Electric Motors neix l’any 2019 i desenvolupa productes d’smart mobility de zero emissions: la seva fàbrica està ubicada a Sant Joan Despí i està dissenyada per una capacitat productiva d’unes 20.000 unitats anuals. El seu model Ray 7.7 és un escúter de combustió interna d’una potència d’entre 125 i 300 cavalls. A més, està facturada amb el major nombre de peces fetes a Catalunya.

Crèixer fins a les 275.000 motos elèctriques a l’any

Com passa a tota Europa, el creixement de la motocicleta elèctrica és imparable. S’espera que per l’any 2027 es fabriquin un total de 275.000 unitats. Actualment, es venen 30.000 unitats a l’any d’aquest tipus de motocicleta. Ray Electric Motors s’està preparant per liderar el sector.