Ramon Tremosa compta amb una àmplia experiència política a Brussel·les
Ramon Tremosa compta amb una àmplia experiència política a Brussel·les. Imatge: ACN

 

Ramon Tremosa serà el nou conseller d’Empresa i Coneixement del Govern de la Generalitat. Nascut a Sant Boi de Llobregat el 1965, Tremosa compta amb deu anys d’experiència com a eurodiputat a Brussel·les. Actualment, exercia com a professor d’Economia a la Universitat de Barcelona. Ramon Tremosa assumirà el càrrec d’Àngels Chacón, que ocupava el càrrec des del juny de 2018.

Ramon Tremosa arriba a la Conselleria d’Empresa i Coneixement amb dos grans reptes sobre la taula. El primer, la cerca d’oportunitats de reindustrialització de les fàbriques de Nissan després que l’empresa japonesa anunciés la seva marxa de Barcelona. El segon, intentar pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre el teixit industrial català. A més d’aquests reptes, també assumirà les competències sobre les Universitats i el Turisme, un dels sectors més afectats pel coronavirus.

Ramon Tremosa, deu anys d’experiència com a eurodiputat a Brussel·les

El nou conseller d’Empresa i Coneixement ha exercit com a eurodiputat independent al Parlament Europeu per Convergència i Unió (CiU). Més tard va representar al mateix òrgan al Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), adscrit al grup dels liberals (ALDE). Ramon Tremosa també va formar part de la Comissió Europea i el Banc Central Europeu. Durant els seus anys a Brussel·les, doncs, va especialitzar-se en economia, arribant a participar com a ponent en informes de supervisió financera.

La seva experiència als òrgans europeus li van permetre ser nomenat coordinador del grup d’Economia. A més, Tremosa va mantenir contactes amb diverses autoritats a Brussel·les. Entre elles Mario Draghi, aleshores president del Banc Central Europeu, o Margrethe Vestager, actual vicepresidenta i comissària de Competència.

Després de la seva experiència a Europa, Ramon Tremosa va tornar a exercir la docència l’any 2019. Fins ara, treballava com a professor d’Economia a la Universitat de Barcelona. A més, ha participat com a analista econòmic a diversos espais de debat. Tremosa també ha estat autor de diversos llibres sobre finances i política econòmica.