El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, reclama més protagonisme de la Generalitat en la gestió dels fons
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, reclama més protagonisme de la Generalitat en la gestió dels fons

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, assegura que els fons europeus NextGenerationEU s’han d’utilitzar per impulsar projectes transformadors i generadors de noves indústries. Així, Tremosa ha instat al govern espanyol a aprofitar el finançament europeu per impulsar el canvi cap a l’electromobilitat. En aquest sentit, el conseller també ha lamentat «la falta de compromís ferm del govern central» amb les plantes de bateries.

D’altra banda, el titular d’Empresa i Coneixement ha recordat la predisposició de la Generalitat de cara a buscar aquests projectes transformadors. Alhora, Ramon Tremosa ha destacat el potencial dels fons NextGenerationEU per a l’economia catalana.

Ramon Tremosa demana «reconvertir la indústria» amb els NextGenerationEU

Segons el conseller Tremosa, doncs, «els fons europeus no poden anar a parar a despesa corrent». Així, opina que «ara no és el moment de dedicar diners a comprar carregadors elèctrics, això ho ha de fer la despesa pública». En canvi, Ramon Tremosa ha demanat que els fons NextGenerationEU s’han de destinar per a «reconvertir la indústria i generar-ne de noves, com per exemple plantes de bateries».


Tanmateix, el conseller ha lamentat que «l’estat espanyol, que ha sigut una potència automobilística quan els cotxes eren de gasolina, encara no té ara cap compromís en ferm amb plantes de bateries». Per això, Ramon Tremosa considera que «cal afanyar-nos, ja que hi ha més de 10 països europeus que tenen compromisos i aquí encara estem esperant aquesta inversió».

El conseller demana una major participació de la Generalitat en la gestió dels fons

Ramon Tremosa també ha demanat «més implicació i participació» per a la Generalitat de cara a la gestió dels fons NextGenerationEU. En aquest sentit, el conseller ha recordat que la Generalitat ja ha identificat diversos projectes transformadors «tot i que no se’ns ha demanat».

Endemés, Tremosa ha destacat que «el model de creixement català ha tingut un canvi espectacular els últims anys». Segons el conseller, «la major part del creixement català ha estat internacional, via exportacions i via captació d’inversió internacional». Per això, ha definit els fons europeus com «una fantàstica oportunitat per fer més i millor obertura de l’economia catalana i aquest Govern espera poder aprofitar-la». Així, ha destacat que «en la pitjor crisi dels darrers 89 anys, Europa ha mostrat la seva millor cara».