Ramon Tremosa s'ha mostrat crític amb la manera que l'estat Espanyol està gestionant els fons europeus
Ramon Tremosa ha criticat la manera en què l’estat Espanyol està gestionant els fons europeus | EMPRESA I CONEIXEMENT

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha donat la seva opinió sobre els fons europeus per superar la crisi econòmica causada per la Covid-19. Segons el conseller, “hi ha una oportunitat boníssima per a tothom, però sobretot per a Catalunya”. Tremosa considera que el país “té les condicions per desenvolupar els projectes pels quals està apostant Europa”. Tanmateix, el titular d’Empresa i Coneixement ha criticat la centralització de la gestió d’aquests fons que està portant a terme el govern de l’Estat. “La centralització de Madrid amb els fons europeus arriba al punt grotesc que és directament la Moncloa qui en centralitza la gestió”, afirma.

D’altra banda, Ramon Tremosa també ha recordat la importància del corredor mediterrani per l’economia catalana. L’ha definit com “la gran esperança de Catalunya”, però alhora ha lamentat la manca d’iniciativa del Govern de l’Estat envers aquest projecte. Les declaracions de Tremosa han tingut lloc en el marc de la presentació del seu nou llibre Catalunya, potència logística natural.

“Els fons europeus són una oportunitat boníssima, sobretot per a Catalunya”

El conseller considera que els fons europeus permetran a Catalunya “desenvolupar els projectes tractors pels quals està apostant Europa”. Aquests projectes, vinculats a la digitalització, el canvi climàtic i la revolució energètica, han de servir per impulsar l’economia i la indústria del país. De fet, a la darrera visita del conseller al Centre de Formació Professional d’Automoció, el CIAC va defensar la creació de projectes perquè aquests fons europeus de recuperació ajudin al sector a sortir de la crisi.

Donada la difícil situació que arrossega l’economia, Ramon Tremosa ha valorat molt positivament la intervenció d’Europa mitjançant aquesta dotació econòmica. Per això, ha ressaltat que la caiguda del 15% del PIB espanyol actual és “quelcom molt dolorós per a una economia”. Amb un deute exterior d’1.3 bilions d’euros, el conseller assegura que aquesta difícil situació ha quedat esmorteïda “gràcies al fet que formem part d’Europa”. A més, ha volgut felicitar la cancellera alemanya Angela Merkel per la seva gestió d’aquesta crisi. “En set setmanes ha articulat el rescat econòmic més gran a Europa des de la segona guerra mundial”, assegura. Tanmateix, ha lamentat que “les bones pràctiques que s’estan fent a Europa posen el mirall poc afalagador de la gestió de l’estat espanyol”.