El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a Els Matins de TV3
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a Els Matins de TV3 | JULIO DÍAZ

 

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha anunciat «tenim sobre la taula la decisió d’una gran multinacional d’invertir a Catalunya en una planta de bateries que podríem anunciar demà mateix si el govern espanyol concreta els fons europeus». El conseller va fer aquestes declaracions en una entrevista a Els Matins de TV3. Durant la seva intervenció, Tremosa va matisar que aquesta empresa «només vol invertir a Catalunya, a cap altre lloc d’Espanya».

Les crítiques de Ramon Tremosa a la gestió del govern central dels fons europeus NextGenerationEU no són quelcom nou. Per això, el conseller ha volgut insistir un cop més en la falta d’iniciativa de l’executiu espanyol en un moment determinant pel futur de la indústria catalana. «Fa temps que tenim el projecte sobre la taula i l’empresa està esperant el pronunciament de l’estat espanyol», ha assegurat. En aquest sentit, Tremosa afirma que «si el ministeri dona el seu vistiplau, podem anunciar el projecte demà mateix».

«Hem perdut inversions perquè el govern espanyol no concreta els fons europeus»

Ramon Tremosa, conseller d’Empresa i Coneixement

El titular d’Empresa i Coneixement ha volgut recalcar la urgència perquè el govern espanyol concreti la seva estratègia respecte dels fons europeus NextGenerationEU. «Ens hem reunit amb grans multinacionals globals que volen instal·lar-se a Catalunya» ha dit. Tanmateix, Tremosa ha lamentat que alguns d’aquests projectes no s’hagin fet realitat «perquè el govern espanyol no concreta els fons europeus».

Finalment, Ramon Tremosa ha aprofitat l’entrevista per recordar la gran oportunitat estratègica que suposen aquests fons europeus. El polític ha destacat que aquest finançament s’ha d’aprofitar per «transformar el teixit productiu» de Catalunya. No obstant, considera que la inacció de l’executiu pot suposar «el risc de perdre aquesta i altres inversions». Tot plegat, Tremosa ha recordat que «hi ha 1.000 projectes a Catalunya sobre la taula i és el moment que el govern espanyol concreti els ajuts».

Si ho dessitges, pots consultar la intervenció completa de Ramon Tremosa al Els Matins de TV3 en aquest enllaç.