Consorci de Formació Professional d'Automoció

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el Govern fabricarà més de 100.000 tests ràpids pel coronavirus durant les setmanes vinents. Per produir els tests ràpids, s’obriran els laboratoris dels centres de recerca de Catalunya. En una entrevista a Ser Catalunya, el president ha assegurat que el Govern té “pràcticament llest” aquest programa. D’altra banda, Torra s’ha mostrat crític amb el Govern de l’Estat per les dificultats per adquirir material sanitari. En aquest sentit, ha assegurat que “no podem esperar res de Madrid perquè no n’arriba res”.

Quim Torra durant la seva intervenció radiofònica
Quim Torra durant la seva intervenció radiofònica. Imatge: Generalitat/Europa Press

 

Segons el president de la Generalitat, només han arribat entre un 8 i un 10% dels subministraments sanitaris demanats a l’Estat. Per tal de solucionar la manca de material, Torra ha afirmat que “ens estem buscant la vida al mercat internacional”. El líder de l’executiu també ha volgut valorar la utilització dels laboratoris dels centres de recerca per poder aprofitar el material adquirit.

Quim Torra: “Cal mobilitzar tots els recursos de Catalunya”

Durant la seva intervenció a Ser Catalunya, Torra ha destacat la importància de “mobilitzar tots els recursos de Catalunya” per fer front a l’actual crisi del coronavirus. El president també va instar el sector químic i farmacèutic, així com qualsevol empresa que pugui cooperar, a contactar amb la Generalitat. Segons Torra, les empreses catalanes jugaran un paper molt important durant aquesta crisi, ja que “tot el que no pugui produir-se a Catalunya serà molt difícil de trobar al mercat internacional”.

Per exemplificar la dificultat d’obtenir material sanitari al mercat, el president ha posat l’exemple de les mascaretes. Aquest producte, que abans de la crisi de la Covid-19 tenia un preu de 20 cèntims la unitat, ara té un cost d’1,20 euros.