Consorci de Formació Professional d'Automoció

Els consellers Elena i Torrent durant la presentació dels vehicles híbrids dels Mossos d'Esquadra
Els consellers Elena (esquerra) i Torrent (dreta) durant la presentació dels vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent; i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, han presentat aquest matí a Gironella els primers quaranta vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra. Aquests vehicles formen part dels 382 adquirits enguany, gràcies a una inversió de 20 milions d’euros.

Amb una autonomia total d’uns 1.000 quilòmetres, els nous vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra combinen un motor de combustió amb un d’elèctric d’1,1 kwh. Aquest fet permet optimitzar tant l’emmagatzematge energètic com el seu funcionament. Els vehicles, del model Ford Kuga, han estat carrossats per una empresa de Gironella. Aquesta inversió, doncs, suposa una aposta per la sostenibilitat i la modernitat del parc mòbil.

«L’automoció és fonamental des del punt de vista estratègic, ambiental i econòmic»

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball

Durant la presentació, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reivindicat la importància de l’automoció «des d’un punt de vista estratègic, ambiental i econòmic». A més, ha constatat la voluntat del Govern perquè el sector segueixi sent important «en un segle XXI que ens marca nous paràmetres com la sostenibilitat». Per això, el conseller ha constatat «l’aposta i el compromís del Departament d’Interior per la sostenibilitat».

Pel que fa a l’emergència climàtica, Roger Torrent ha afegit que «ens interpel·la a tots, i estem concernits en fer accions concretes per lluitar-hi en contra». Per aquesta raó, el conseller ha conclòs que «el Govern ha d’acompanyar en la transició verda, del cotxe de combustió cap al vehicle de zero emissions, així com tot el teixit empresarial lligat a aquest sector que ocupa a 40.000 catalans i catalanes».

«La presentació dels primers vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra respon a la voluntat de contribuir a una revolució verda que interpel·la tothom»

Joan Ignasi Elena i Garcia, conseller d’Interior

Per la seva part, Joan Ignasi Elena i Garcia ha destacat la voluntat del Govern «de contribuir a una revolució verda que interpel·la tothom». En aquest sentit, ha afirmat que «les administracions hem de donar exemple», indicant que «és una aposta per començar a provar aquest nou model de vehicle híbrid i veure si en el futur apostem amb més intensitat en aquesta direcció».

Sobre els nous vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra, ha explicat que «faran possible un patrullatge més eficient en nuclis urbans». A més, ha recordat la voluntat de «renovar tot el parc mòbil dels Mossos d’Esquadra». Finalment, ha indicat que «la defensa que fa el cos dels drets i llibertats, especialment de les persones més vulnerables, requereix més efectius i mitjans».

Els vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra es repartiran a les localitats amb zones de baixes emissions

Els nous vehicles híbrids dels Mossos d’Esquadra es repartiran prioritzant les localitats que ja disposen o disposaran de zones de baixes emissions. En són un exemple Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Tarragona, Girona o Lleida.

Segons ha explicat el conseller d’Interior, l’aposta per renovar el parc mòbil dels Mossos forma part de l’horitzó de transformació dels Mossos 2030. Així doncs, els 382 vehicles incorporats enguany se sumen als 400 de l’any passat i els altres 400 que es licitaran l’any vinent.

A banda dels dos consellers, l’acte de presentació dels automòbils ha comptat amb la presència de Pere Ferrer i Sastre, director General de la Policia; i David Font i Simon, alcalde de Gironella.