PIMEC Ocupacio
El 10 de gener va entrar en vigor el Reial decret llei 1/2023 sobre mesures urgents en matèria d’incentius a la contractació laboral. Els mitjans van posar el focus en la millora que suposa per la protecció social de les persones artistes, però el seu contingut engloba més punts que mereixen una anàlisi en profunditat.

Per aquest motiu, PIMEC (Micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) ha organitzat una trobada informativa on aprofundir en tots els incentius a la contractació que ofereix aquest nou marc legal. Antonio Benavides, advocat, graduat social i exinspector de Treball i Seguretat Social, serà l’encarregat d’entrar en detall en totes les novetats que proposa aquesta regulació.

El pròxim 31 de gener, l’Auditori de la seu de PIMEC, al carrer Viladomat 174, serà l’escenari d’unes xerrades informatives que també inclouran la posició oficial de PIMEC, les ajudes que ofereix la institució, i un torn de consultes i dubtes sobre la nova regulació.

Rebaixa fins als 45 anys l’edat per accedir a les bonificacions de la Seguretat Social

Un dels elements que més destaca d’aquest Decret Llei és que rebaixa de 50 a 45 anys el requisit per accedir a les bonificacions de la Seguretat Social. Això vol ajudar a fomentar la contractació de persones majors de 45 anys. Aquesta rebaixa de l’edat per sol·licitar les bonificacions és molt positiva perquè està més en línia amb la realitat del mercat de treball actual.

Els incentius per a la contractació són fonamentals per la millora de l’ocupabilitat. En aquest sentit, són imprescindibles per promoure la transició cap al mercat de treball de les persones amb més risc d’exclusió. La nova norma estableix els imports i criteris per l’accés i manteniment de les bonificacions i reduccions per a cada contractació.

Per tant, aquesta regulació enforteix el programa d’incentius i bonificacions, sobretot per als col·lectius més vulnerables o de més baixa ocupabilitat. Per exemple, s’incrementen les bonificacions a la formació durant el primer any de contracte de formació en alternança, adaptant-la al cost del mòdul corresponent. Al mateix temps, s’incrementen les bonificacions a la transformació en contracte indefinit dels contractes formatius i altres mesures de promoció de l’allargament de l’activitat laboral.

Segueix les xarrades de PIMEC presencialment o per “streaming”

La jornada s’obrirà a les 11.30 hores amb un cafè de benvinguda. Emma Gumbert, presidenta de la comissió laboral de PIMEC, Sílvia Miró, directora de l’àrea de Treball de PIMEC, Itziar Ruedas, directora del departament Jurídic de l’entitat i Josep Ginesta, el seu secretari general, acompanyaran a Antonio Benavides en aquesta jornada informativa.

La conferència serà presencial, però podrà seguir-se online. Tots aquells interessats només han de demanar l’enllaç a l’adreça de correu trobades@pimec.org.