Els Cursos d'Especialització d'FP són l'eina per seguir formant-se un cop finalitzat el grau mitjà o superior
Els Cursos d’Especialització d’FP són l’eina per seguir formant-se un cop finalitzat el grau mitjà o superior | EDUCACIÓ

 

El Departament d’Educació ha obert el període de preinscripció als Cursos d’Especialització d’FP. Aquests programes formatius ofereixen una àmplia oferta formativa per les persones que ja han obtingut un títol de grau mitjà o superior en FP. Enguany, s’implantaran tres Cursos d’Especialització d’FP a tot el territori: Fabricació Intel·ligent, per al grau superior, de la família d’Instal·lació i manteniment; Ciberseguretat en entorns de tecnologies de la informació, per al grau superior, de la família d’Informàtica i comunicacions; i Forneria i brioixeria artesanal, per al grau mitjà, de la família d’Hostaleria i turisme.

Tothom qui estigui interessat podrà presentar les sol·licituds d’inscripció fins al 20 de gener. El document de sol·licitud s’haurà d’enviar per correu electrònic al centre formatiu, juntament amb la resta de documentació acreditativa. Podeu consultar tota la informació relativa a la preinscripció en aquest enllaç.

Tota l’oferta de Cursos d’Especialització d’FP

Els Cursos d’Especialització d’FP estan disponibles en una àmplia oferta formativa. En total, en el curs 2020-2021 hi haurà tres cursos disponibles:

  • Curs d’Especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació
  • Curs d’Especialització en Fabricació Intel·ligent
  • Curs d’Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal

Aquests estudis només estaran disponibles per persones que ja tinguin un títol de grau mitjà o de grau superior. A més, per accedir a cadascun dels Cursos d’Especialització d’FP, l’alumne interessat haurà d’haver completat un grau mitjà o superior relacionat amb la seva temàtica. En aquest enllaç podeu consultar els prerequisits per accedir als diferents Cursos d’Especialització d’FP.

Com puc preinscriure’m en els Cursos d’Especialització d’FP?

Per tal de completar la preinscripció caldrà enviar tota la documentació requerida als centres educatius per adreça electrònica. Aquesta documentació consta d’un formulari de sol·licitud, així com documentació identificativa (DNI o passaport i, per les persones estrangeres, document d’identitat del país d’origen). També caldrà enviar documentació que acrediti que la persona interessada hagi completat els estudis requerits per a cada Curs d’Especialització, tal com s’ha esmentat en l’apartat anterior. Tota la documentació haurà d’estar degudament escanejada o fotografiada per les dues cares.

Taula amb els centres on s'imparteixen els diferents Cursos d'Especialització d'FP
Taula amb els centres on s’imparteixen els diferents Cursos d’Especialització d’FP | GENCAT.CAT

 

A mesura que arribin, les sol·licituds s’ordenen en ordre descendent segons la qualificació mitjana del cicle de formació professional cursat amb anterioritat. Per això, també caldrà enviar la certificació de la nota mitjana obtinguda en el cicle d’FP. El procés de sol·licitud de preinscripció es completarà quan el centre confirmi la seva recepció mitjançant un correu electrònic. Tanmateix, de manera excepcional aquest any també es podran realitzar les inscripcions presencialment. Només serà possible, però, mitjançant cita prèvia i quan als sol·licitants els sigui impossible fer-ho per email. Aquesta cita prèvia es podrà sol·licitar des del web de cada centre o trucant per telèfon.

Calendari

  • Presentació de sol·licituds: del 14 al 20 de gener de 2021. Demà, per tant, serà l’últim dia per enviar les sol·licituds als centres educatius.
  • Publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional: 22 de gener de 2021. Recordem que aquesta puntuació va en funció de les qualificacions obtingudes en els graus d’FP cursats anteriorment.
  • Sorteig a efectes de desempat en cas que diversos alumnes amb la mateixa qualificació optin a una plaça: 25 de gener de 2021.
  • Presentació de reclamacions: del 25 al 27 de gener de 2021.
  • Llista d’alumnes admesos i llista d’espera: 29 de gener de 2021.
  • Matrícula: a partir del 29 de gener i fins a l’inici del curs.

Està previst que els Cursos d’Especialització d’FP tinguin lloc entre el segon i el tercer trimestre del curs 2020-2021.