El termini per presentar les sol·licituds de licitació del CFPA finalitza el 4 de novembre a les 14 hores
El termini per presentar les sol·licituds de licitació del CFPA finalitza el 4 de novembre a les 14 hores

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha publicat l’anunci de licitació del contracte per a la gestió i explotació del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). Aquesta licitació estableix una concessió de les instal·lacions de quinze anys, prorrogables fins a vint-i-cinc. Les persones interessades en la licitació del Centre de Formació Professional d’automoció podran presentar les seves sol·licituds fins al 4 de novembre a les 14 hores. Més tard, les entitats que compleixin els criteris de solvència podran enviar les seves ofertes. En aquest sentit, tota la informació sobre la licitació es pot consultar a la plataforma de serveis de contractació pública de la Generalitat de Catalunya.

El Centre de Formació Professional d’Automoció són unes instal·lacions destinades a marcar el futur del sector automobilístic català. En aquest equipament té l’objectiu de ser la referència del país pel que fa a Formació Professional en automoció. Així, al centre s’hi impartirà FP Inicial, FP ocupacional i formacions programades per les empreses de la indústria. D’aquesta manera, el CFPA serà un espai que garantirà una oferta formativa adaptada a les necessitats de l’automoció catalana. Addicionalment, s’hi desenvoluparan activitats per impulsar la cooperació i l’intercanvi amb altres centres nacionals i internacionals de formació. A més, el CFPA oferirà serveis d’orientació professional i inserció laboral, recerca i innovació tecnològica. Finalment, també es portaran a terme activitats per a la sostenibilitat en l’entorn de la formació.

Consulta preliminar al mercat

L’anunci de licitació del Centre de Formació Professional d’Automoció arriba després que, al mes d’octubre, el SOC obrís una consulta preliminar al sector de l’automoció. L’objectiu d’aquesta consulta era definir conjuntament les condicions i criteris pels quals s’havia de regir l’actual procés de licitació. Així, el SOC va poder conèixer prèviament les expectatives de les possibles empreses licitadores. Amb aquesta mesura, el Servei d’Ocupació de Catalunya també va poder detectar les necessitats de qualificació professional del sector de l’automoció. A més de les possibles entitats licitadores, en aquesta consulta es va contactar amb experts i agents econòmics actius interessats.

El Departament d’Empresa i Treball, així com el SOC, consideren que aquest treball conjunt amb el sector facilitarà la licitació del CFPA de Martorell. Es tracta d’un equipament clau per consolidar la competitivitat de l’automoció, ja que permetrà impulsar el talent i la productivitat de la indústria.

Vols més informació sobre la licitació del Centre de Formació Professional d’Automoció?

Si vols conèixer tots els detalls sobre la licitació, o bé ampliar els teus coneixements sobre el CFPA, posa’t en contacte amb el Consorci de Formació Professional d’Automoció.