Consorci de Formació Professional d'Automoció

La consellera delegada d'ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, durant la presentació telemàtica dels Cupons ACCIÓ
La consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, durant la presentació telemàtica dels Cupons ACCIÓ

La Generalitat de Catalunya destinarà enguany 9 milions d’euros a la línia d’ajuts Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa. Aquesta quantitat, superior en un 20% a la convocatòria de 2021, també suposa el pressupost més elevat des que es va posar en marxa aquesta línia d’ajuts l’any 2015. Des d’aleshores, els Cupons ACCIÓ a la competitivitat de l’empresa han ajudat gairebé 3.000 empreses catalanes a transformar el seu model de negoci.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix, va anunciar aquesta inversió ahir, durant una jornada informativa en línia sobre aquests ajuts. Segons va explicar, els Cupons ACCIÓ «són una peça clau per a les pimes catalanes, una palanca per fer més competitiva l’empresa i accelerar nous projectes d’internacionalització, sostenibilitat, transformació tecnològica o innovació». Gràcies a aquesta iniciativa, va continuar, permetrà el Govern «acompanyar les pimes per ajudar-les a créixer, transformar-se i adaptar-se als reptes i canvis constants als quals han de fer front».

La nova convocatòria dels Cupons ACCIÓ beneficiaran unes 700 empreses catalanes. Mitjançant aquesta inversió, podran encetar projectes d’internacionalització, sostenibilitat, transformació tecnològica i innovació. Pel que fa a les pimes, rebran un ajut que, en funció de la modalitat, podrà arribar als 20.000 euros. Aquests cupons es podran bescanviar amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ per rebre el servei d’assessorament. Tota la informació sobre característiques i requisits dels Cupons, que es podran sol·licitar a partir del dimarts 5 de juliol a les 9 del matí, es pot consultar al web d’ACCIÓ.

Les 5 modalitats dels Cupons ACCIÓ 2022

  • Els Cupons ACCIÓ a la innovació tenen un pressupost de 500.000 euros. Ofereixen ajuts de fins a 8.000 euros per a analitzar els canvis de l’entorn i el seu efecte sobre el model de negoci. També permeten identificar noves oportunitats i reptes per explorar.
  • Els Cupons ACCIÓ a la indústria 4.0 tenen una dotació de 4 milions d’euros. Aquesta modalitat inclou dues tipologies de cupó: fins a 8.000 euros per realitzar una diagnosi de les necessitats de l’empresa; i fins a 20.000 euros per a la implantació de noves tecnologies vinculades a la Indústria 4.0.
  • Els Cupons DIH4CAT de testatge de tecnologies digitals avançades comptaran amb un pressupost d’1 milió d’euros. Aquests ajuts, de fins a 10.000 euros per projecte, permetran el testatge de noves tecnologies digitals avançades en el marc del nou Digital Innovation Hub català (DIH4CAT) reconegut per la Comissió Europea. En aquest cas, els ajuts els finança el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.
  • Els Cupons ACCIÓ a la Internacionalització disposen d’una dotació de 2 milions d’euros. En aquesta modalitat s’ofereixen tres tipus de cupó: Per una banda, ajuts de 2.500 euros per a plans de promoció internacional. De l’altra, finançaments de 8.000 euros per a la subcontractació d’un Export Manager. Finalment, una modalitat d’internacionalització online que ofereix ajuts de fins a 6.000 euros per, entre d’altres, dissenyar una estratègia digital internacional.
  • Els Cupons ACCIÓ per combatre el canvi climàtic estaran dotats amb 1,5 milions d’euros. Gràcies a aquests ajuts, de fins a 8.000 euros, es podrà impulsar diagnosis ambientals, tecnologies verdes, i noves estratègies per prioritzar la sostenibilitat dins les empreses. En aquest cas, els ajuts es financen en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya en el marc del nou programa ProACCIÓ Green.