Consorci de Formació Professional d'Automoció

Nissan i Easycharger ja han instal·lat 22 punts de recàrrega ràpida a tot l'Estat
Nissan i Easycharger ja han instal·lat 22 punts de recàrrega ràpida a tot l’Estat | NISSAN

La companyia d’automoció Nissan s’ha associat amb Allego i E.ON per a impulsar la xarxa de càrrega ràpida de vehicles electrificats a tot Europa. Allego i E.ON són dos dels principals proveïdors d’infraestructura de recàrrega. Gràcies a aquest nou desplegament, Nissan millorarà la infraestructura de recàrrega dels seus concessionaris a 18 països del continent. Es tracta d’equipaments CCS i CHAdeMO de 24 kW i 50 kW combinats. Aquests nous dispositius contribuiran a consolidar Nissan com a referent del mercat europeu de l’electromobilitat.

Aquesta nova iniciativa és una altra passada endavant en l’estratègia de Nissan cap a l’electrificació de l’automoció. Així doncs, la companyia japonesa continua avançant cap al seu objectiu d’assolir la neutralitat de carboni l’any 2050.

La infraestructura de recàrrega de Nissan continua creixent a Espanya

Pel que fa a l’Estat espanyol, en els darrers anys Nissan hi ha fet una forta inversió per ampliar-ne la infraestructura de recàrrega. Mitjançant la col·laboració amb el seu soci industrial Easycharger, la companyia d’automoció havia instal·lat 18 estacions de càrrega ràpida a tot l’Estat principis de 2021. Actualment, aquestes han augmentat fins a 22, xifra que permet recórrer més de la meitat del territori espanyol amb un Nissan LEAF  o una furgoneta Nissan eNV200. A banda d’això, Nissan també ha realitzat inversions en la seva xarxa de càrrega d’oportunitat. És a dir, els carregadors localitzats a centres comercials, aparcaments, i altres equipaments similars.

La forta aposta de Nissan per impulsar la mobilitat elèctrica arriba en moment determinant per la indústria. El març de l’any passat, l’aleshores director de Vendes de Nissan Ibèria, Christian Costaganna, pronosticava un creixement del 40% del mercat del vehicle elèctric en 2021. Sis mesos més tard, al setembre, Nissan va assolir les 250.000 vendes de vehicles elèctrics a Europa.

Nissan espera comercialitzar 23 nous models electrificats d’aquí a 2030

Aquesta voluntat per impulsar el vehicle elèctric queda plasmat a Nissan Ambition 2030. Es tracta de l’estratègia de Nissan a deu anys vista per potenciar la mobilitat i avançar cap a un futur més net, segur i inclusiu. Per això, Nissan accelerarà els seus plans d’electrificació: ha anunciat la previsió de, d’aquí a 2030, llançar 23 nous vehicles electrificats. D’aquest total, a més, s’espera que 15 siguin vehicles elèctrics. L’objectiu de la companyia japonesa és obtenir un 50% d’electrificació a l’àmbit mundial en finalitzar l’actual dècada.

D’altra banda, Nissan espera introduir les bateries d’estat sòlid (ASSB) l’any 2028. Aquesta fita permetrà, segons prediu l’empresa, igualar els costos entre els vehicles elèctrics i els de gasolina.