Amb aquest acord, Nissan i Uber mantenen el seu compromís per la mobilitat elèctrica
Amb aquest acord, Nissan i Uber mantenen el seu compromís per la mobilitat elèctrica | NISSAN

Nissan i Uber han establert un acord de col·laboració per impulsar l’ús del vehicle elèctric en les flotes de taxis i vehicles VTC. Així, els propietaris d’aquests automòbils podran adquirir vehicles 100% elèctrics de Nissan amb descomptes de fins al 25%.

D’aquesta manera, Uber continua treballant per assolir els seus compromisos globals en matèria de sostenibilitat. La companyia treballa perquè l’any 2025 un 50% dels quilòmetres recorreguts a set capitals europees siguin fets amb vehicles zero emissions. Concretament, aquestes ciutats són Madrid, Lisboa, Amsterdam, Berlín, Brussel·les, Londres i París. De la mateixa manera, l’acord també permetrà Nissan avançar cap al seu objectiu que tota la seva gamma de vehicles estigui electrificada cap al 2023.

«L’acord entre Nissan i Uber suposa clars avantatges econòmics, socials i ambientals per al col·lectiu de taxis i VTC»

Juan Luis Pla, director de Relacions Institucionals de Nissan a Espanya.

Segons Juan Galiardo, director general d’Uber a Espanya, «és imprescindible treballar de la mà dels fabricants de referència per afavorir l’electrificació dels taxis i VTC». Per això, Galiardo afirma que «avui ens unim a Nissan per facilitar a empreses i autònoms la migració cap a flotes de vehicles 100% elèctrics».

Per la seva banda, Juan Luis Pla, director de Relacions Institucionals de Nissan a Espanya, ha destacat que «l’acord entre Nissan i Uber suposa per al col·lectiu de taxis i VTC clars avantatges econòmics, socials i ambientals». A més, Pla ha assenyalat que «Nissan manté la seva aposta per impulsar l’electrificació des d’una òptica completa». És a dir, «impulsar el vehicle, la infraestructura i els serveis de mobilitat», ha afegit.

Aquest acord, la darrera iniciativa d’Uber per impulsar el transport sostenible

Gràcies a aquest acord de col·laboració, doncs, Uber continua treballant per impulsar una mobilitat sostenible a les ciutats. Tanmateix, aquest compromís no és quelcom nou. De fet, està previst que l’empresa presenti pròximament a Espanya Uber Green. Es tracta d’una solució de mobilitat elèctrica urbana, sigui mitjançant taxis o VTC.

Uber Green, a més, permetrà integrar tota la flota electrificada d’Uber, incloent-hi taxis, VTC, patinets, motocicletes i bicicletes. El seu objectiu és el de reduir l’ús del vehicle privat, que és un dels grans agents contaminants de les ciutats. Fins el moment, Uber ja ha integrat en aquesta aplicació taxis a Madrid i Barcelona; patinets Lime a Madrid i Màlaga; i transport públic i serveis de car sharing SocialCar a la Ciutat Comtal.