Nissan potenciarà la innovació per assolir els seus objectius de descarbonització
Nissan potenciarà la innovació per assolir els seus objectius de descarbonització | NISSAN

 

Nissan ha fixat l’objectiu d’assolir la neutralitat de carboni a totes les operacions del grup empresarial cap a l’any 2050. Per tal d’assolir aquesta fita, la companyia japonesa portarà a terme una forta aposta per l’electromobilitat. Tant és així que Nissan assegura que “a inicis dels 2030 tots els nous vehicles de Nissan dels mercats clau estaran electrificats”. Nissan basarà aquesta empenta a la mobilitat elèctrica en un gran desenvolupament de la innovació tecnològica. Així, tindran un paper fonamental els avenços en matèria de bateries elèctriques, motors elèctrics i la fabricació intel·ligent.

La iniciativa de Nissan per assolir la neutralitat de carboni està recollida en el Nissan Green Program. Aquesta iniciativa té l’objectiu de controlar els efectes ambientals de l’activitat empresarial de Nissan. Segons a aquest programa, Nissan treballa perquè “l’impacte de les nostres operacions i productes pugui ser absorbit per la naturalesa, passant així un enriquit capital natural a les generacions futures”.

Les innovacions clau que permetran Nissan assolir la neutralitat de carboni

Per tal d’assolir la neutralitat de carboni cap a l’any 2050, Nissan ha establert uns àmbits d’actuació clau per reduir el seu impacte ambiental. Aquestes accions aniran englobades en les següents àrees estratègiques:

  • Innovar en matèria de bateries, incloent-hi les tecnologies en estat sòlid i d’altres relacionades. L’objectiu serà el de desenvolupar vehicles elèctrics més eficients i competitius.
  • Addicionalment, desenvolupar el seu sistema e-POWER de motorització elèctrica per assolir una major eficiència tèrmica.
  • Crear un ecosistema de bateries per donar suport a la generació d’energia descentralitzada. Això permetrà alimentar edificis amb energia neta. Per això, Nissan preveu incrementar la col·laboració amb el sector energètic.
  • Innovar en els procediments de fabricació per assolir una major productivitat a les fàbriques d’automoció. En aquest sentit tindran un paper clau els avenços tecnològics per desenvolupar la fabricació intel·ligent. A més, Nissan utilitzarà materials més sostenibles per reduir les emissions a llarg termini.

“Estem decidits a crear una societat neutral pel que fa al carboni”

Makoto Uchida, conseller delegat de Nissan, ha afirmat que “estem compromesos a contribuir a la creació d’una societat neutral pel que fa al carboni”. Uchada també ha mostrat el treball de la companyia japonesa d’automoció per “accelerar els esforços globals contra el canvi climàtic”. Així, el directiu de Nissan ha destacat que “la nostra oferta de vehicles electrificats seguirà expandint-se arreu del món”.

Ja fa temps que la companyia japonesa aposta de manera ferma per la mobilitat elèctrica i la reducció de les emissions. Per això, Nissan s’ha adscrit als objectius de l’Acord de París de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic i l’avenç global cap a la neutralitat de carboni per l’any 2050.

Els avenços de Nissan per avançar cap a la neutralitat de carboni

Les accions de Nissan per assolir la neutralitat de carboni estan emmarcats en el Nissan Green Program. Així, l’empresa nipona d’automoció treballarà en les següents iniciatives:

Iniciatives de Nissan per assolir la neutralitat de carboni
Iniciatives de Nissan per assolir la neutralitat de carboni | NISSAN