Consorci de Formació Professional d'Automoció

Diverses empreses han aprofitat la tecnologia de Nissan per fabricar termòmetres adaptats a la Covid-19
Diverses empreses han aprofitat la tecnologia de Nissan per fabricar termòmetres adaptats a la Covid-19 | NISSAN

 

Nissan està concedint llicències dels seus productes tecnològics a totes aquelles empreses i organismes que treballen per combatir la Covid-19. Gràcies a aquestes llicències, els fabricants japonesos Chino Corporation i Seiko NPC Corporation han pogut desenvolupar dispositius de medició de la temperatura corporal sense contacte. Així doncs, Nissan no demanarà a aquestes empreses cap compensació ni reclamarà cap patent pel disseny, fabricació i comercialització d’aquests productes.

La concessió de llicències arriba després que Nissan signés el maig la Declaració d’Accés Obert a la Propietat Intel·lectual contra la Covid-19. Mitjançant aquest acord, diverses empreses es van comprometre igualment a no reclamar drets de propietat intel·lectual en la lluita contra el coronavirus. Altres firmes d’automoció, com ara Mitsubishi, Subaru o Mazda, també van incorporar-se a aquest acord.

Amb les llicències de Nissan s’han fabricat termòmetres adaptats a la Covid-19

Gràcies a les llicències de Nissan, Chino Corporation ha posat al mercat dispositius de medició de la temperatura especialment adaptats a la Covid-19. Aquests termòmetres permeten detectar ràpidament temperatures elevades en la superfície del cos sense necessitat de contacte directe. Seiko NPC també ha desenvolupat productes similars sota la subllicència de la tecnologia d’IHI Aerospace.

Els sensors de medició sense contacte de Nissan detecten raigs infrarrojos d’un objecte o superfície. Això permet mostrar imatges amb una resolucó aproximada de 2.000 píxels. A més, segons Nissan aquests productes tenen uns costos de producció significativament menors que els produïts amb tecnologies convencionals. Així doncs, els termòmetres per infrarrojos estan perfectament adaptats a les restriccions sanitàries que la pandèmia ha imposat a espais com les escoles, els aeroports o les instal·lacions mèdiques. Aquesta no és la primera iniciativa de Nissan per ajudar a lluitar contra la Covid-19. Durant els ptijors moments del a pandèmia, l’empresa d’automoció va col·laborar amb l’Hospital de Sant Pau i Eurecat per fabricar respiradors.