Primeres imatges del futur vehicle elèctric de Nissan
Primeres imatges del futur vehicle elèctric de Nissan | NISSAN

Nissan va anunciar ahir un nou vehicle elèctric compacte que arribarà als mercats europeus. Aquest automòbil, que es produirà a França, està cridat a succeir el Nissan Micra. Aquest anunci es produeix en el marc del pla estratègic Ambition 2030. Es tracta d’un full de ruta comú entre les tres companyies que integren l’Aliança: Mitshubishi, Renault i la mateixa Nissan. L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar el vehicle 100% elèctric, així com la mobilitat connectada.

Amb aquesta estratègia, Nissan també buscarà continuar desenvolupat la seva presència als mercats europeus, especialment en matèria d’electromobilitat. De fet, Europa ja ha esdevingut un mercat d’electromobilitat estratègic per a Nissan. Per això, pròximament arribaran models que incorporen la tecnologia e-POWER. També arribarà a Europa, pròximament, el nou Nissan Ariya, un nou crossover elèctric de la marca nipona.

«Aquest nou vehicle elèctric serà dissenyat per Nissan i fabricat per Renault»

Ashwani Gupta, director d’Operacions de Nissan

Segons Ashwani Gupta, director d’Operacions de Nissan, «aquest nou model serà dissenyat per Nissan i fabricat per Renault, emprant la nostra plataforma comuna». Això permetrà, tal com explica, «maximitzar  l’ús dels actius de l’Aliança, tot mantenint el seu caràcter Nissan».

A més, Gupta afirma que el nou automòbil elèctric de Nissan actuarà com a substitut del model Micra. En aquest sentit, el directiu es mostra convençut que «oferirà més emoció als nostres clients d’Europa».

L’anunci arriba en el marc del full de ruta comú Ambition 2030

Així doncs, l’anunci del nou vehicle elèctric de Nissan a Europa ha arribat en el marc de la presentació d’Ambition 2030. Aquest full de ruta comú entre Renault, Nissan i Mitsubishi està cridat a impulsar de manera efectiva la mobilitat elèctrica i connectada. Per això, les tres empreses faran una inversió de 23.000 milions d’euros en els cinc anys vinents per donar suport a la seva estratègia d’electrificació.

En total, Renault, Nissan i Mitsubishi esperen treure al mercat 35 nous vehicles elèctrics de cara a l’any 2030. També es reforçarà l’estratègia comuna pel que fa a bateries elèctriques, amb la finalitat d’assegurar una capacitat de producció global de 220 GWh d’aquí a vuit anys. Per la seva banda, Nissan desenvoluparà una nova tecnologia de bateries en estat sòlid. Renault, en canvi, liderarà un projecte per crear una arquitectura elèctrica i electrònica centralitzada.