La comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona (AMB) ha aprovat una modificació urbanística per ampliar la fàbrica de Nissan al Prat de Llobregat. Gràcies a aquest projecte, es construirà una nova nau dins del complex que Nissan té a la Zona Franca. La taula que ha aprovat aquesta reforma ha estat presidida pel secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra. La nova nau es farà servir com a magatzem de recanvis.

Localització de la nova nau a la fàbrica de Nissan al Prat de Llobregat
Localització de la nova nau a la fàbrica de Nissan al Prat de Llobregat. Imatge: Departament de Territori

 

Aquesta instal·lació estarà situada a l’extrem sud del complex industrial de Nissan a la Zona Franca. L’espai s’utilitzarà com a magatzem de recanvis per a nous vehicles. Així doncs, s’agilitzarà la feina dels treballadors i treballadores de la fàbrica i, per tant, s’incrementarà la productivitat del sector de l’automoció a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Per tal de construir la nova nau, s’ha ajustat el volum màxim de la finca propietat de Nissan. Per tant, no hi haurà necessitat d’ampliar els paràmetres d’aprofitament urbanístic actuals. Aquest acord es farà oficial un cop publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

La fàbrica Nissan del Prat, element clau de l’automoció a Catalunya

La fàbrica Nissan de la Zona Franca és un punt estratègic pel sector de l’automoció a Catalunya. Aquestes instal·lacions donen feina, directa i indirectament, a prop d’unes 10.000 persones. Malgrat això, els mals resultats econòmics que està patint la firma japonesa fan perillar la continuïtat de les instal·lacions del Prat de Llobregat.

De fet, el passat mes de maig Nissan Motor Ibèrica (NMISA) i la Representació dels Treballadors van arribar a un acord per retallar uns 600 llocs de treball. Després d’un mes i mig de negociacions, es va pactar un pla de prejubilacions per a uns 500 empleats més grans de 55 anys. El pacte contemplava una compensació del 85% del salari net fins a la jubilació als 63 anys.