La primera edició de l'Automotive Talent Show va comptar amb una agenda carregada d'activitats
La primera edició de l’Automotive Talent Show va comptar amb una agenda carregada d’activitats | CENTRES CERCA

Més de 350 estudiants  van participar en la primera edició de l’Automotive Talent Show. Aquesta jornada, organitzada pel Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), va celebrar-se el passat divendres al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montjuïc. L’esdeveniment va servir com a punt de trobada entre la indústria de l’automoció i el jove talent de Catalunya.

Així doncs, un gran nombre de joves estudiants universitaris i d’FP van poder entrar en contacte amb la realitat d’una de les principals indústries del territori. Durant la jornada, els assistents van poder gaudir de taules rodones, estands informatius i punts d’informació sobre l’estat del sector automobilístic. A més, van poder veure la presentació dels projectes participants dels CIAC Talent Awards.

«L’automoció genera al seu voltant un ecosistema dinàmic i ric»

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Albert Castellanos, va intervenir en una de les diferents ponències celebrades durant la primera edició de l’Automotive Talent Show. En aquest escenari, va reivindicar el valor de l’automoció per a Catalunya. En aquest sentit, va recordar que es tracta «del vuitè fabricant mundial i el segon a escala europea». També va voler destacar que és una indústria «amb un efecte multiplicador sobre la resta de l’economia, que ha generat al seu voltant un ecosistema dinàmic i ric».

D’altra banda, Castellanos va incidir a la necessitat d’una mobilitat més sostenible. Per això, va referir-se als fons europeus de recuperació, sobre els quals va referir-se com «una oportunitat única perquè Catalunya mantingui el seu lideratge».

«Els automòbils seran allò que els joves decidiu»

Josep Maria Vall, president del CIAC

El president del CIAC, Josep Maria Vall, també va tenir el torn de paraula durant la jornada. Concretament, va referir-se de la necessitat de talent jove en un context tan canviant com el que està vivint l’automoció actualment. «L’automoció està en un procés de transformació cap a l’ús de noves energies, com el vehicle elèctric o la pila de combustible o hidrogen», va explicar. Per això, va dirigir-se als joves assegurant que «els automòbils seran allò que els joves decidiu amb la vostra aportació, creativitat i noves idees».

Per la seva part, Àngel Miguel Rodríguez, director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, va centrar-se en la importància que té l’automoció en el context actual. D’aquesta manera, va assegurar que «la competitivitat de les empreses rau en la qualificació de les persones que en formen part». Especialment, opina, pel que fa a l’automoció, sobre la qual considera que és un sector estratègic per l’economia catalana i que «requereix aquestes persones qualificades».