Consorci de Formació Professional d'Automoció

El CIAC, Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, ha celebrat l’acte de presentació de la Plataforma de Talent. L’esdeveniment, celebrat de manera virtual, va estar moderat per Josep Maria Vall, president del Clúster. Posteriorment, Josep Nadal, Clúster manager del CIAC, va explicar el funcionament de la Plataforma. L’acte de presentació també va comptar amb una taula rodona, celebrada telemàticament. En aquest debat, Maria Teresa Casanovas, directora del Consorci de Formació Professional d’Automoció, va destacar el potencial transformador de la Plataforma de Talent per la indústria.

La Plataforma de Talent és un portal web creat pel CIAC perquè les persones que han finalitzat els seus estudis es desenvolupin professionalment en l’automoció. La pàgina ofereix als participants diferents reptes i projectes plantejats directament per les empreses que conformen el CIAC. La Plataforma de Talent compta amb el suport del Consorci de Formació Professional d’Automoció. Mitjançant un conveni de col·laboració, el Consorci impulsarà  aquesta eina per desenvolupar el talent a un sector estratègic com és l’automoció.

Maria Teresa Casanovas: «La Plataforma del Talent plasma un acord de suport al pla estratègic per la indústria»

Durant la seva intervenció, Maria Teresa Casanovas va destacar que la Plataforma de Talent «aportarà una nova visió que segurament serà visible a molts altres sectors». En aquest sentit, la directora del Consorci va afirmar que la Plataforma «plasma un acord de suport al pla estratègic per la indústria».

La taula rodona va estar moderada per Josep Maria Vall, president del CIAC. A més de Maria Teresa Casanovas, hi van participar Matías Ripoll, director de Recursos Humans de l’empresa d’automoció Doga; Pol Redón i Xavier Rodríguez, estudiants d’Enginyeria; i Pau Català, alumne del Grau d’Engiyneria d’Automoció de la Universitat de Vic.

Pol Redón, Xavier Rodríguez i Pau Català van donar la seva opinió de la Plataforma de Talent com a estudiants participants. Així, es van mostrar «contents de participar» en aquesta iniciativa. A més, van celebrar que el portal els hagi permés «seguir creixent en les vessants professional i acadèmica». Per la seva part, Pau Català va destacar que els estudiants «es motiven molt més amb problemàtiques reals», com són els reptes que les empreses ofereixen a la Plataforma de Talent.